En härlig dag på Tomteland
Annons
Reseberättelse:

En härlig dag på Tomteland

(Sverige, Mora, Sagolandet Tomteland)

Att busa i Hälgeland låg i topp!

Häxrocken var spännande och rolig!

Så vacker miljö!

Vi kom till parken strax efter öppning och löste in oss väldigt smidigt i entrén. Vi lyckades pricka in en underbar dag med härligt väder. Vi var som var där var mamma, pappa, två barn på 3 och 5 år.

Barnen var väldigt uppspelta och såg extra mycket fram emot att få besöka Hälgeland då vi tittat på lite bilder innan på vart vi skulle och vad man kunde göra.

Direkt när man kommer in så börjar en väldigt fin miljö och barnen tyckte det var roligt att spana runt i skogen efter små hus och figurer som fanns där. "Vem bor där? Kanske tomtenissarna?"

Vi hade inte särskilt bråttom och barnen kilade runt och tittade på allt möjligt men så kom vi fram till Trollstugan och DET var spännande men också lite småläskigt tyckte dottern på 5 år. Trollungarna låg och sov där men med mamma och pappa bredvid kunde vi kika in genom glaset och kika runt på allt spännande som fanns i huset.

Sedan kom vi ju till Tomtens hus och där var det ju också riktigt spännande och mysigt att gå runt trots att det var mitt i sommaren. Var något paket till oss tro? Bäst att skriva en önskelista så han inte glömmer oss. "Jag vill ha ALLA bilar! Och jag vill ha My Little Pony!"Spänningen hos barnen var nästan lika stor som på julafton. :-D

För vår del blev det ingen teater då barnen tyckte det var läskigt, vi var med på Häxrocken som var toppen, men annars så trivdes dom mest med att gå runt och spana på allt som fanns där samt hoppa i hoppborg, fiska i fiskedammen och åka båt i Aurorasjön. Det var mysigt både för stora och små att bara traska runt, titta och stanna upp lite överallt.

Deras stora förväntning, Hälgeland, det var det som gick hem mest. Vi räknade figurer, skrattade åt tokigheter och lekte. Barnen älskade det verkligen!

Till lunch så blev det buffé och den var toppen. Barnen gillade såklart att få gå och hämta vad dom ville ha och att sedan få dricka Trolldryck till det, kan ju inte bli fel. ;-) Att Busmusen sedan gick runt och busade lite med oss under tiden var ju bara en bonus.

Efter en sen lunch så spenderade vi resten av dagen mestadels vid sjön för att leka, fiska och åka båt, en glass i Tomtemors Glasseria fick vi också i oss.
Avslutade gjorde vi sedan med den långa klätterställningen på väg till parkeringen.

För oss var detta en riktig toppendag för både stora och små, jättemysigt att kunna göra något som verkligen hela familjen tyckte om. Var två väldigt trötta barn i bilen hem till Sundsvall efter en heldag "hos Tomten"!

Av: ()

Annons
Annons
Annons
Till toppen av sidan

Om Barnsemester.se

Barnsemester.se är en turistguide för barnfamiljer med tips, inspiration och information om kul barnaktiviteter, familjenöjen, evenemang och utflyktsmål med fokus på barn och familj.

Sök på aktiviteter att göra med barn utifrån dina krav och önskemål. Syftet är att förenkla för dig att hitta saker att göra med familjen under allt från korta utflykter under lediga dagar till semester längre bort.

Här finns också tips inför resan, planeringstips och massor av andra semestertips som passar dig som ska på semester med barn.

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, tips och erbjudanden.

 

© Copyright 2003 - 2024 Barnsemester.se