Mycket att göra på liten yta.
Annons
Reseberättelse:

Mycket att göra på liten yta.

(Sverige , Skövde, Balthazar, Science Center)

Vilken rolig grej! Sonen har varit där innan och var väl förberedd och såg framemot dagens utflykt. Väl där lämnade vi våra, fribiljetter och fick på oss armband. Sen var det bara att ha kul. Vi hade tur att det inte var fullt med folk. Hade varit jobbigare för sonen (han har autism och lindrig utvecklingsstörning).

Direkt pumpade han vatten, höll på med bubblor, kikade på timglas gjorda av PET-flaskor. Två cyklar stod uppställda som man fick testa att skapa energi. Den ena skulle mana sluta sladdar och trampa på för att kunna starta både en bilradio och blinkande lampa den andra skapade solsken och regn. Jättekul tyckte vi alla.

Men Volvos bilsimulator var en stor favorit hos alla, vi kunde verkligen göra det tillsammans! Men det gällde verkligen att ha simultankapacitet. Min favorit var ändå rummet om kroppen. Ett stoooooort hjärta med de olika kamerans och förmaken, aorta m.m. Som man kunde krypa igenom. Blodtrycksmaskinerna var också spännande. Liksom den lilla torson med överkroppens alla organ!

Inne i rymdrummet lekte vi astronauter. Sonen gillar inte att klä ut sig, men här drog han på sig rymddräkten direkt! Jättespännande! Inne i cementas kalkbrott gick man en stig med diverse överraskningar. Höll på att skita ner mig när jag klättrade upp för stegen och kikade till höger och ser en stor äcklig råtta!

Vi provade att lägga tornet i Hanoi, mäta handkraft, spelade flygsimulator m.m. Fanns ett uppfinnarrum och ett botanikrum. Dessa lockade inte sonen. Jag hade gärna suttit och gjort uppfinningar. Men kunde inte med att göra det själv;)

Vi blev trötta och lite hungriga. Så efter 1,5h blev det fika. Helt ok priser. Är ju van att få betala hutlösa summor på många ställen. Men här var det humana priser. Tom billigare än vanligt café. Och vi som behöver glutenfritt och/eller laktosfritt hade lite alternativ att välja på. Tjejen i kassan tog till och med fram en pärm med listor på allergener och vi fick kolla! Sånt gillas! Även varor i shopen var humana priser. Experimentsatser för halva priset mot leksaksaffären tex.

Utanför renoveras delar av lekplatsen. Men deras bilbana var hur kul som helst. Men trots att det står att föräldrar ansvarar för sina barn under besöket på Balthazar så satt föräldrarna och solade medan barnen lekte. Flera gånger sprang ungarna över de små vägarna, körde på andras bilar med avsikt utan att föräldrar brydde sig. Visst barn leker och har kul. Men dessa bilar gick ändå i kanske 5km/h och är olyckan framme så är den. Och speciellt om ungarna springer på vägen och det barn som kör bilen inte är uppmärksam. Det var kantsten och asfalt och kan bli fula skador.

Lekte och skuttade på balanshinder. Jag har taskig balans och trillade av en grej. Gick fint, men som jag skämdes! Dock lite öm nu i rygg o rumpa. Sträckte mig lite.

Vi kommer troligen lösa årskort då sonen älskar Balthazar. Han är svår att hitta lämplig utflyktsmål med. Och då det ligger ett stenkast från buss och tågförbindelser så är det riktigt bra! Man kan ta sig dit även utan bil. Sen är det en bit till närmsta matställe. Men som sagt fika, glass, och frukt samt soppa eller pannkakor finns att köpa på Balthazar om man vill! Vi kommer besöka Balthazar igen! Mer bilder och filmklipp finns i min blogg: http://www.familjenlejonberghjorth.se/balthazar-science-center-skovde/

Av: ()

Annons
Annons
Annons
Till toppen av sidan

Om Barnsemester.se

Barnsemester.se är en turistguide för barnfamiljer med tips, inspiration och information om kul barnaktiviteter, familjenöjen, evenemang och utflyktsmål med fokus på barn och familj.

Sök på aktiviteter att göra med barn utifrån dina krav och önskemål. Syftet är att förenkla för dig att hitta saker att göra med familjen under allt från korta utflykter under lediga dagar till semester längre bort.

Här finns också tips inför resan, planeringstips och massor av andra semestertips som passar dig som ska på semester med barn.

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, tips och erbjudanden.

 

© Copyright 2003 - 2024 Barnsemester.se