Annons
Reseberättelse:

Utflykt till den Blå planet

(Danmark , Köpenhamn , Den blå planet)

Haj

Stjärna

Vi gjorde en heldagsutflykt till Den blå planet. Att ta sig dit är ganska enkelt när man som vi bor i Helsingborg, färja, tåg och Metro sedan kort gångavstånd till Den blå planet. 

Vi började med en rundvandring bland de olika akvarierna och tittade på mängder med fiskar, hajar, sköldpaddor och andra djur. Spännande tyckte barnen. Det fanns också en teaterföreställning för de mindre barnen, men språket gjorde det svårt för barnen att hänga med. Vi gick också och lyssnade en stund när man berättade om de olika djuren i det stora akvariet, men även här blev det svårt för barnen att hänga med.

Istället gick vi och tittade i regnskogen på de olika djuren som finns där. Enorma fiskar, ormar och pirayor. Vi stannade kvar när det var visning av ormar och spindlar och de tillräckligt modiga fick klappa dessa. 

Sedan var det dags för matning i stora akvariet. Väldigt spännande tyckte barnen. Många olika fiskar och hajar tog för sig av maten som delades ut till dem. 

Sedan var det dags för lunch, vi hade tagit med oss egen matsäck och det går utmärkt att äta denna både inne eller ute. 

Efter lunch gick vi ut på lekplatsen, det finns olika vattenexperiment barnen kan undersöka där. Det fanns också möjlighet att låna hink och håv och se vad man kunde fiska upp för saker ur en liten damm. 

Sedan gick vi och tittade på när man matade uttrarna. Detta var en av höjdpunkterna för barnen, som tyckte de var väldigt facinerande. 

Vi återkom också flera gånger till tunneln i det stora akvariet där man kan stå och se hajar, rockor och fiskar simma över och runt en. 

Barnen tyckte tunneln och uttrarna var det bästa på hela utflykten och pratar fortfarande om dessa. 

Av: ()

Annons
Annons
Annons
Till toppen av sidan

Om Barnsemester.se

Barnsemester.se är en turistguide för barnfamiljer med tips, inspiration och information om kul barnaktiviteter, familjenöjen, evenemang och utflyktsmål med fokus på barn och familj.

Sök på aktiviteter att göra med barn utifrån dina krav och önskemål. Syftet är att förenkla för dig att hitta saker att göra med familjen under allt från korta utflykter under lediga dagar till semester längre bort.

Här finns också tips inför resan, planeringstips och massor av andra semestertips som passar dig som ska på semester med barn.

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, tips och erbjudanden.

 

© Copyright 2003 - 2024 Barnsemester.se