Boda Borg i Karlskoga
Annons
Reseberättelse:

Boda Borg i Karlskoga

(Sverige, Karlskoga, Boda Borg )

Vi var glada att höra att vi fick vara testfamilj för Boda Borg i Karlskoga. Vi ringde för att fråga om det passar att komma redan på Torsdag och det gick utmärkt, det var en lugn vecka.

 

Öppna fönster, varmt väder ute och få människor var faktiskt positivt upplevelse. Förra året besökte vi en annan Boda Borg och hade något svettiga minnen därifrån. Roligt var det då också, men i trånga små rum med många människor omkring blir det ibland lite svårare att andas, så det här var perfekt.

 

Vi fick också göra uppdrag om och om utan att trängas och få andra att vänta eller ge upp. Vi fick höra från personalen att det i genomsnitt blir en stämpel per timme så vi kände oss nöjda i slutet av dagen, för uppdragen är inte lätta och utmaningen gör det värt tid och pengar, tyckte vi.

 

Vissa uppdrag var lite svårare, det tog tid att klura ut vad man ska göra innan man kunde äns börja hitta på lösningar och tiden är begränsat. Det hjälper att jobba i lag där alla har lite olika kunskaper och talanger. Det kändes som perfekt “team building” och vi trivdes med att ha det roligt tillsammans på det sättet.

 

Att det finns olika nivåer av svårighet och typ av uppdrag är ett plus för man kan gå runt hela dagen och variera mellan de fysiska och de mer kluriga uppdrag, pusta ut och röra på sig mellan dem. Dessutom finns det restaurang, plats att äta medhavd matsäck och vid incheckningen finns det slash, bullar och annat att få lite energi, vila och diskutera möjlig strategi.

 

Personalen var oerhört hjälpsamma, engagerade, kunniga och glada. Man kände sig trygg med deras närvaro och vi fick flera tips som hjälpte oss på vägen. Det var roligt att diskutera Quest med dem och de hade koll på allt.

 

Det är svårt att säga vad var bäst, troligtvist att göra saker om och om, snabbare och lättare och lyckas till slut. Vi gillade alla Conspiracy, Mastermind, som vi klarade efter två försök, The Quiz som vi tog på engelska för att göra det mer rolig och barnen kände sig som Indiana Jones under några av de mer fysiska aktiviteter där man gick i djungeln, besökte pyramiden, gick över floden, letade efter flygplans svarta lådan men likaså genom den mer enkla Farmen… Just den där balansen och mängden av olika miljöer är intressant och gör det värt. Man kan få med sig några roliga ideer för heminredningen också. Barnens kommentar var att det var som dataspel, fast på riktigt. Och vi kunde alla leka tillsammans och hjälpas åt.

 

Vi har inte hunnit med alla uppdrag så det finns anledning att återvända. Toa och vatten finns på varje våning samt någon liten vrå där man kan sitta och återhämtas. Om det är något negativt så är det att luften blir lite tungt ibland, varmt och svettig och det finns en del trånga utrymmen så om man är lite känsligt så får man hoppa över sådant. Skulle vara hjälpsamt om info om sådant fanns vid dörren som det gör vid Biografen där det gäller höga och plötsliga effekter. Men man kan fråga de hjälpsamma personalen, så det känns inte så svårt.

 

Vi hade en oerhört fin och rolig dag och alla fyra var nöjda. Båda barnen, 12 och 14, tyckte att det var riktigt roligt och engagerande. Den yngre kände att vissa saker var lite krävande men i och med att vi var tillsammans orkade han lite mer. Som sagt, vissa saker som Rebus var inte hans grej, men i och med att det fanns så mycket att välja och att man kunde gå vidare till något annat och fortsätta ha det roligt var ett stort plus för Boda Borg. Vi vuxna behövde pusta ut lite ibland, men det fungerade att bara tre gjorde ett uppdrag en eller två gånger till någon vilade ut sig. Perfekt.

 

Tackar för en fin dag och vackra minnen.

 

Av: ()

Annons
Annons
Annons
Till toppen av sidan

Om Barnsemester.se

Barnsemester.se är en turistguide för barnfamiljer med tips, inspiration och information om kul barnaktiviteter, familjenöjen, evenemang och utflyktsmål med fokus på barn och familj.

Sök på aktiviteter att göra med barn utifrån dina krav och önskemål. Syftet är att förenkla för dig att hitta saker att göra med familjen under allt från korta utflykter under lediga dagar till semester längre bort.

Här finns också tips inför resan, planeringstips och massor av andra semestertips som passar dig som ska på semester med barn.

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, tips och erbjudanden.

 

© Copyright 2003 - 2024 Barnsemester.se