En lyckad heldag på Borås djurpark
Annons
Reseberättelse:

En lyckad heldag på Borås djurpark

(Sverige, Borås, Borås djurpark)

Simba var på plats!

Lekplatsen på Simbaland

Apornas rumpor var skojiga!

En solig lördag i början på juli tog min dotter som snart fyller 4, och jag bussen från Göteborg till Borås för att besöka djurparken. Vi skulle sammanstråla med min dotters bästis som är ett år yngre, och hennes mamma. Medan vi väntade på dem utanför entrén lekte min flicka på lekplatsen som lämpligt nog fanns placerad där. Väl inne vandrade vi iväg mot djuren. Elefanter ville min dotter se hade hon sagt innan, så vi begav oss mot savannen. Efter ett längre stopp på liten lekplats på vägen så kom vi fram och fick se giraffer, elefanter (med världens sötaste ungar!), strutsar, zebror mm. Det tyckte vi vuxna var spännande! Barnen tittade en stund, sen började de klättra lite på berget på andra sidan istället :-)

Efter det började vi bli sugna på lunch och mycket passande låg en stor restaurang precis i anslutning till savannen. Där fanns gott om plats och barnvänlig och prisvärd buffé. Dock mycket dåligt med vegetariska alternativ, så jag fick nöja mig med pannkakor. 

När vi sedan gick vidare hamnade vi hos aporna, som var det som barnen uppskattade allra mest när det gäller djuren. De tittade länge och fascinerat på särskilt apornas rumpor :-)

Därefter blev det lite otåligt igen, så de supercoola noshörningarna som vi vuxna blev entusiastiska över, ägnade inte barnen en blick ens. Lejonen däremot var roliga och lite läskiga att se på en kort stund tyckte de. 

Men efter det var nog deras intresse för djur helt slut och vi skyndade till Simbalandet som lockade desto mer. Det var verkligen fint och roligt! Vi lyckades inte pricka in när Simba var på scen tyvärr, men till stor glädje stod han där en stund och min dotter fick en riktigt mysig kram! 

Efter en glass blev det ytterligare lek på nästa stora fina lekplats, men sen var nog allas energi slut och det var lagom att åka hem igen. Trötta men glada efter en rolig dag!

Jag vet inte i vilken ålder barn börjar tycka det är roligt att se på djur, men lite större än dessa två behöver man nog vara för att uppskatta parken till fullo. Dock fanns ju många fina lekplatser som verkligen uppskattades. Och vi vuxna var imponerade av parken, den är stor och fin och vi fick verkligen se många djur! 

 

 

Av: ()

Annons
Annons
Annons
Till toppen av sidan

Om Barnsemester.se

Barnsemester.se är en turistguide för barnfamiljer med tips, inspiration och information om kul barnaktiviteter, familjenöjen, evenemang och utflyktsmål med fokus på barn och familj.

Sök på aktiviteter att göra med barn utifrån dina krav och önskemål. Syftet är att förenkla för dig att hitta saker att göra med familjen under allt från korta utflykter under lediga dagar till semester längre bort.

Här finns också tips inför resan, planeringstips och massor av andra semestertips som passar dig som ska på semester med barn.

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, tips och erbjudanden.

 

© Copyright 2003 - 2024 Barnsemester.se