Djurs Sommerland Danmark
Annons
Reseberättelse:

Djurs Sommerland Danmark

(Danmark, Djursland, Djurs Sommerland)

I juli besökte vi Djurs Sommerland! En familj med två åkgalna barn 8 och 10 år, en mamma , ålder ovästenlig ;) som också gillar åkattraktioner samt en pappa som är ansvarig för att passa väskorna! Vi kom dit vid öppning och stannade tills stället stängde, kl 20.00 vilket var i tidigaste laget tyckte vi. Parken är stor och indelad i olika "teman" såsom Afrika, Mexicoland, Piratön och Bondgården. De olika karusellerna har då namn efter sitt område vilket är charmigt. Mycket dekorationer i de olika områdena och på karusell"husen". Välgjort och mycket inbjudande! Parken är ren och fräsch trots sin storlek och mängd av besökare! Något som vi uppskattade var att det inte fanns en massa lotterier och spelhjul som annars tömmer fickorna på föräldrar och skapar tandagnisslan och avundsjuka hos barn som inte vinner.  Ett stort plus är också att parken är tyst. Vissa åkattraktioner har musik till under åken men inget som "försöker överrösta" varandra eller de åkande barnen/vuxna. Tyst och lugn stämning i hela parken, mysigt. Skratt och skoj och jublande skrik från karasullåkande är det som hörs. 

Vi tog även en runda till baddelen. Den var dock inget som imponerade väldigt. Kan mest ha berott på väderleken som gjorde att poolerna inte kom upp i nån värme. Cirka 15 grader höll vattnet vilket varken barn eller vuxna njöt av. Vi avverkade dock ändå en timme i vågmaskin och vattenrutschkana. 

Maten var toppen. Valde tacobuffe. Fanns även westernbuffe eller pasta och pizzabuffe att välja på. Fräscht och känns betydligt nyttigare än hamburgare. Vill man hellre ta med sig egen mat finns det rikligt med bänkar och bord att äta medhavd fika/mat vid. 

Parken svalde mycket folk. Vi stod aldrig mer än 30 min i kö oftast mellan 5-10 minuter. Attraktionerna känns välgjorda och säkra och de som bemannar dem "leker" och skojar med åkarna och främst barnen. 

Tröttnar man på att åka karuseller finns som sagt badlandet att avbryta åkandet med. Annars är parken också full med lekplatser, klätterställningar och mitt i parken ett stort  Studsmatteland.

Parkeringen till parken är jättestor, således inga problem att få plats. Välorganiserad och strukturerade. 

Här finns något för alla! Lämnar våra varmaste rekommendationer att göra ett besök här!

Av: ()

Annons
Annons
Annons
Till toppen av sidan

Om Barnsemester.se

Barnsemester.se är en turistguide för barnfamiljer med tips, inspiration och information om kul barnaktiviteter, familjenöjen, evenemang och utflyktsmål med fokus på barn och familj.

Sök på aktiviteter att göra med barn utifrån dina krav och önskemål. Syftet är att förenkla för dig att hitta saker att göra med familjen under allt från korta utflykter under lediga dagar till semester längre bort.

Här finns också tips inför resan, planeringstips och massor av andra semestertips som passar dig som ska på semester med barn.

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, tips och erbjudanden.

 

© Copyright 2003 - 2024 Barnsemester.se