3-barns-testfamilj på Bounce Sthlm
Annons
Reseberättelse:

3-barns-testfamilj på Bounce Sthlm

(Sverige, Stockholm, Bounce)

Mamma Miranda och pappa Christian har lyckats vinna pris i hjärtejakten. Nu är det 2017-07-03, pappa fyller 36 år idag och vi bestämmer oss för att använda vinsten idag. Vi är alltså den väldigt bestämda Novalie 5 år, den hyperaktive Neo 12 år, våran tonåring Nathalie 13 år, kurviga optimisten Miranda och deras stora tjocke far Christian som är skeptisk till det mesta. Vi har haft en studsmatta på tomten förut men studsmattorna på Bounce är skönare att hoppa på. Neo har tidigare sagt att han vill hit.

 

Tillgänglighet/Bokning:
Vi ringer samma dag och bokar innan vi åker för det varnas på hemsidan att man bör boka. Vi bokade tid klockan 16:00 på en vardag. Det finns plats. Lite krångligt att måsta passa en tid om man åker långväga ifrån men nu har vi bara ca 10 mil dit. När jag granskar öppettiderna och reglerna så ser jag att det hade varit svårt om Novalie skulle varit under 110 cm och vi velat hoppa på en helg. Då hade vi varit begränsade till Lör – Sön 9.00 – 12.00.

Vanliga Öppettider:

Mån – fre 10.00 – 21.00
Lör – sön 9.00 – 21.00

Junior Jumpers (krav om man är under 110 cm):

Mån – fre 10.00 – 18.00
Lör – Sön 9.00 – 12.00

 

Saker i närheten:
Heron City ligger precis bredvid så det finns saker att fördriva tiden med tills våran bokade tid inträffar. Vi passar även på att länsa IKEA på köttbullar efteråt då det bara låg ett stenkast därifrån.

Mat:
Det finns ett café där man kan sitta och titta på alla studsande barn som redan är inne i Bounce. Cafét säljer sallader, smörgåsar, kaffe, dryck m.m. men provade inte maten. Det finns låsbara skåp i omklädningsrummen om man har med sig eget lås. Varför är det inte skåp låsbara med RFID-tag armband?

Målgrupp:
Det är 95% barn de flesta runt 10-15 år som studsar när vi tittar in. Vi fastnar en stund framför nån 25-åring som studsar på ryggen och springer efter varje studs upp för väggen och uppnår väldigt hög höjd, säkert 3 meter. Man måste vara minst 3 år. Det är bra träning, pappa blir svettig men han är inte van att röra sig mycket. Dom övriga blir inte så svettiga, bara Neo som som vanligt varit extremt aktiv.

Säkerhet:
Det finns tillfredställande mängd personal som övervakar inne i Bounce. Kantskydden är av hög kvalitet. Ingenting är trasigt och vi är inte oroliga för våran 5-åring även om pappa är en ovanligt orolig förälder som ser faror oftare än andra. Man får inte vara på samma studsmatta samtidigt och alla följer den regeln bra när vi är där. Några få gånger hamnar man på samma studsmatta som någon annan när man ska ta sig fram men jag ser inga som busar då (försöker studsa upp den andra / även kallat popcorn/köttbulle-leken). Man får inte prova trix man inte gjort förut men det gjorde både Neo, Nathalie och jag. Pappa väger 125 kg så det är testat att trampolinerna håller.
Bra för oroliga ej medverkande föräldrar som väntar att man kan se in om man sitter i Cafét. Man ser iaf vad barnen har för sig i halva området därifrån. Men jag tror att fler skador sker i den andra halvan (Free run & X-park). Jag hade önskat att det fanns stora TV-skärmar/Bio-dukar synliga ifrån Cafét som visade andra halvan.

Aktiviteter / Funktion: Alla som ska hoppa klockan 16:00 får denna gång ett rött armband. När klockan blir 16:00 får bara dom som har rött armband hoppa den kommande timman och dom som var inne i Bounce måste gå ut för deras tur är slut. Nu kan man fritt gå runt i området och välja vilket studsområde man vill och byta hur ofta man vill. Bidrar till att lagom många personer är inne samtidigt samt att dom enkelt kan kolla vilka som har betalt.

Främre halvan:

Spökboll / Dodgeball område. Ungefär som vanlig spökboll fast det är ju så roligt att hoppa att man klantar sig. Är man ute efter att vinna tror jag inte studsandet är till en fördel. Vill man vara med måste man vänta tills dom som spelar spelat klart. Slösa tid på att vänta vill man ju inte göra när man bara betalt för 1 timme. Nathalie och Neo provade men pappa lyckades inte time:a väntetiden och ville inte slösa tid.

Landa mjukt trix mattor. 2st Långa mattor för att få upp rejält med fart eller hög studs och sen avsluta med ett snyggt trix och landa mjukt. Alternativt en annan typ av matta om man bara är ute efter höjd. Här är stället där man vågar prova på nya saker (även om reglerna säger att man inte får prova nya saker). Detta är även det som synns tydligast ifrån Cafét så man känner sig lite extra taggad att imponera på publiken. Pappa, Nathalie och Novalie voltade. Man landar mjukt. Att man skulle gå av mjuka mattan genom att fortsätta framåt efteråt var det ingen som förstod (många barn som gjorde fel) så pappa blev blev tillsagd. Uppenbarligen för att han hade personalens ögon på sig då han är rätt stor.

Springa på väggen och Freestyle trix. Här var stället vi såg en person studsta på ryggen 3 meter upp i luften och springa på väggen. Det ville Neo såklart härma men han kom nog bara 1-2 meter upp. Svårt!

Öva slam dunks. He’s on fire. BOOMSHAKALAKA. Nostalgiska NBA Jam quotes poppar upp när vi försöker nå upp för att dunka. Långa pappa är den enda som lyckas dunka. Det fanns två olika höjder bredvid varandra. Kul att man kan göra detta tillsammans samtidigt som en kompis. Tunga pappa var lite orolig för sina ben och provade bara en gång.

Bortre halvan:

Junior Jumper område. Här får bara små barn hoppa. Föräldrar ska inte befinna sig på mattorna men får vara vid kanten. Det är helt tomt när vi är där. Novalie har hela den delen för sig själv vilket känns tryggt. Två 25-åringar går in i området och hoppar utan att personalen säger till. Pappa stör sig något på detta och tycker att personalen som står där borde stå för reglerna men lugnar sig med att det finns ju gott om plats där inne ändå och att han kanske har missförstått reglerna att dom bara gäller vissa tider?

 

Avstängt område spökboll / dodgeball. Detta område var längst bort och var avstängt. Men det fanns ju redan ett område med spökboll som var öppet.

 

Freerun & X-Park. Här kan man springa omkring och utöva parkour. Neo har tränat parkour. Han tyckte inte det var bra för han var rädd att få träflisor i fingrarna (men det fick han aldrig). Han ville även att det skulle vara mjukare mattor om man ramlade. Nathalie tyckte linbanan var rolig. Smidigt att den åker upp igen av sig självt även om den låste sig en gång och jag fick stå på tå för att skjuta tillbaka den manuellt (lång som jag är 189 cm). Novalie gick balansgång några gånger på det uppspännda spännbandet. Det finns sådant spännband på två ställen i parken dock är balans-stationerna så långt ifrån varandra så man kan inte göra det tillsammans samtidigt och se varandra. Turas om eller göra det på var sitt håll alltså. Bandet höll även för 125 kg tunga pappa som tyckte det blev väldigt skakigt i mitten innan han föll ner. Det fanns lite olika sätt att klättra på olika slags väggar. Ta dig över dit. Ta dig upp dit. Hänga och dingla i diverse bars. Det var inte det vi kom dit för att göra men roar kanske sådana som tränar.

Pris:
Det hade kostar oss 450kr att hoppa en timme. TRODDE JAG! Men nä familj är man om man är 2 vuxna och 2 barn. Men vi har ju 3 barn så 150 spänn till. Samt 150kr ytterligare (30kr/st) för greppvänliga strumpor som är obligatoriska att köpa pga säkerhet och jag kommer inte använda dom annars även om jag fick behålla dom. Medföljande anhörig behöver inte betala så länge man inte hoppar på trampolinerna står det. Mamma Miranda hoppade så pass lite att hon kanske kunde räknats som medföljande anhörig. Det känns lite stressigt att bara ha 1 timme på sig även om vi hinner prova allt. Nathalie och Neo frågar flera gånger hur lång tid är det kvar för dom är oroliga att tiden ska ta slut. Pappa tyckte prissättningen var lite krånglig att förstå. Han trodde först att ”Vanlig entré” inte skulle ge tillgång till hela området då det fanns ett särskillt pris för ”Freerun”. Han trodde man behövde köpa till det också till Neo som gått i Parkour och säkert ville prova på även det. Men det fungerade så att om man enbart vill köra Freerun så kan man köpa det och spara 50kr/timme. Men ”Vanlig entré” ger tillgång till allt inkl Freerun.

Av: ()

Annons
Annons
Annons
Till toppen av sidan

Om Barnsemester.se

Barnsemester.se är en turistguide för barnfamiljer med tips, inspiration och information om kul barnaktiviteter, familjenöjen, evenemang och utflyktsmål med fokus på barn och familj.

Sök på aktiviteter att göra med barn utifrån dina krav och önskemål. Syftet är att förenkla för dig att hitta saker att göra med familjen under allt från korta utflykter under lediga dagar till semester längre bort.

Här finns också tips inför resan, planeringstips och massor av andra semestertips som passar dig som ska på semester med barn.

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, tips och erbjudanden.

 

© Copyright 2003 - 2024 Barnsemester.se