Vi fick testa Actionbad i Västerås!
Annons
Reseberättelse:

Vi fick testa Actionbad i Västerås!

(Sverige, Västerås, Kokpunkten Actionbad)

Vi blev utvalda att testa Kokpunkten Actionbad. Våran familj består av två vuxna, ett barn på 9 år och ett på 12 år. Båda barnen är simkunniga och älskar att bada. 

Vi kom till Kokpunkten strax efter öppning, det fanns gott om parkeringsplatser, även för cyklar.

När vi sa till i kassan att vi kom från barnsemester.se fick vi varsitt armband i olika färger. De fungerade som både skåplås och för att kunna köpa mat och dricka i kiosken. 

Det fanns gott om skåp och plats att byta om, många duschar och det var frächt. 

Det fanns totalt 7 våningar. Högst upp var starten för attraktionerna, inside out, boomerang, double racer och black river startade på vån 6. Där fanns även en utomhuspool med utsikt över hamnen men den var liten och djup så vi stannade inte där någon längre stund. 

Inside out var den första attraktionen vi testade. Man skulle åka i en ring, det fanns även dubbelringar(det tyckte vi var kul). Rutschkanan var som att åka i ett rör med olika mönster ich ljus. Den här attraktionen tyckte vi var mest rolig, inte så läskig, den passade för hela familjen. 

Sedan testade vi double racer. Där kunde man tävla mot varandra om vem som åkte snabbast i två rutschkanor bredvid varandra och även mot andra som åkte under dagen för tiden visades på en tv när man kom ner. Den var också helt stängd som ett rör och gick rätt så snabbt men den var inte heller speciellt läskig. Roligt att det gick att åka fort och försöka få en bättre tid.

Boomerang öppnades varje timme under en stund, och verkade till en början vara jätteläskig för man åker ner för ett stup och sedan upp för en brant backe och ner igen. Den är rekomenderad från 12 år och 55 kg så 9-åringen testade inte den. Vi andra provade och tyckte den var rolig men rätt så läskig i första åket men sen blev det roligare och roligare när man visste vad som skulle hända.

 

Black river testades av en av oss vuxna och 12-åringen. Första gången var det lampor och ljuseffekter i tunneln som hade en hel del svängar för att få det att kännas som en fors. Andra gången vi åkte var det helt kolsvart i hela attraktionen och det gjorde att man inte såg hur man åkte och det stänkte rätt mycket vatten över huvudet så man fick mycket kallsupar, den kombinationen var inte så bra tycker vi. Om man åkte fler än en i taget gick det rätt så långsamt. Den hade inte någon startlampa som lös när det var ens tur att åka så det fanns risk att man åkte på varandra.

 

Längst ner fanns det en stor pool som kallas upplevelsepoolen. Där fanns det typ vattenfall, bubblande golv och en attraktion som heter Turbine.

Turbine var som en ström som gick runt runt och om man ville ut fick man försöka få tag i väggen eller någon handledsstång. Det var vissa stunder mycket folk och då krockade man lätt med varandra och det var även svårt att ta sig ut ur strömmen.

Det fanns en pool-bio i ett rum bredvid där man kunde se på film på väggen. Vi tyckte inte det var så kul så vi gick vidare efter någon minut.

Sen kom vi till klätterväggen. Där skulle man klättra och sen hoppa i vattnet. Det saknades ganska många handtag så det var väldrigt svårt att få grepp och kunna klättra, det var även väldigt halt där man skulle börja klättra.

Det fanns några spel/aktiviteter utanför upplevelsepoolen som var ganska roliga. Den ena var som en brandspruta där man skulle sikta på lampor och den andra skulle man styra en krok och fånga fiskar.

På våning 4 fanns det 4 bubbelpooler, två var "stilla" och två var bubbliga. Dom var varma och sköna och det var inte så mycket folk i dom. Det var skönt att kunna chilla en stund mellan åken i kanorna.

Vi åt inte någon mat men såg på menyn att det fanns bra alternativ att välja mellan om man var hungrig. Vi fikade på kladdkakan och den fick bra betyg. Stort plus att man kunde "betala" med armbandet och slapp tänka på att ha plånbok med sig in till badet. Det fanns gott om plats att sitta på och äta eller fika.

I hela badet spelades det musik och det tycker vi var bra, dels dämpades en hel del skrik och andra ljud och det blev en annan stämning i hela anläggningen. Det var massa olika färger på belysningen och den tillsammans med musiken gjorde det hela mer festligt än en vanlig simhall. 

Efter 3 timmar kände vi vuxna oss nöjda men barnen hade kunnat stanna längre. Det var positivt att det inte var så långa köer till attraktionerna så vi hann ändå åka mycket. 

När vi läste beskrivningen på kokpunktens hemsida fick vi intrycket att "turbine" var en separat attraktion så vi kände oss snuvade på en attraktion. Dom andra 4 gick snabbt att åka igenom flera gånger så vi hade gärna haft ännu fler att testa. Stort plus dock för det smarta armbandet och atmosfären. 

Det var också skönt att omklädningsrummen var avskilda från den övriga anläggningen. 

Vi är glada att vi fick testa kokpunkten och vi rekomenderar det för familjer med äldre barn. 

Det fanns en separat del för små barn men den utforskade vi inte närmare. 

När man skulle gå hem fick man hålla upp armbandet vid en läsare som talade om hur mycket man skulle betala för det man hade handlat i kiosken. Sedan lämnade man armbandet vid utgången. 

 

 

 

Av: ()

Annons
Annons
Annons
Till toppen av sidan

Om Barnsemester.se

Barnsemester.se är en turistguide för barnfamiljer med tips, inspiration och information om kul barnaktiviteter, familjenöjen, evenemang och utflyktsmål med fokus på barn och familj.

Sök på aktiviteter att göra med barn utifrån dina krav och önskemål. Syftet är att förenkla för dig att hitta saker att göra med familjen under allt från korta utflykter under lediga dagar till semester längre bort.

Här finns också tips inför resan, planeringstips och massor av andra semestertips som passar dig som ska på semester med barn.

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, tips och erbjudanden.

 

© Copyright 2003 - 2024 Barnsemester.se