Testfamilj Minivärlden
Annons
Reseberättelse:

Testfamilj Minivärlden

(Sverige, Ljungby , Minivärld)

Hänger ovanför ingången

Robot man fick köra

En solig sommardag begav vi oss ifrån Jönköping till Ljungby för att besöka Minivärlden. Då min son och en grannpojke älskar tåg, då tåget går förbi oss så passar en sådan här aktivitet oss. Det var lätt att hitta till Minivärlden. Skyltar satt med jämna mellanrum. Och parkeringen är gratis.   

Innan man går in i deras lokaler så kan man gå balansgång på järnvägsräls. Redan där blev pojkarna på sex och sju intresserade och började leka. Ovanför ingången stod följande text:  Nu lämnar du vardagens härd, och går in i historiens, fantasiernas och miniatyrernas värld.  Entré priserna går inte att pruta på.  Barn över fem år 20kr och vuxna 100kr  Gick att betala med både kontanter och kort.

Runt om i lokalerna kunde man se historiska saker som har suttit i olika tåg och på tågstationer. Kunde följa tågets utveckling. Man kunde se modelljärnvägar uppbyggda i vackra miljöer, tennsoldater, lego etc.    Man kunde prova att göra olika saker: För mindre barn hade dem ett rum med Briojärnväg, ett bord där man kunde läsa böcker om tåg och måla. Dem anordnade en teckningstävling.   

 

Vad är våra fem positiva?

1: Den engagerade personalen som verkligen brann för sitt intresse tåg. Som tålmodigt besvarade barnens frågor och som gärna berättade för oss vuxna olika historier.

2; Att det fanns olika saker att prova på för barnen. Bygga lego, brio järnväg, prova att köra en robot, måla träd, köra små och lite större tåg.

3; Att dem hade ett café med kaffebröd och glass + en liten shop med souvernier.

4; detta är en aktivitet som jag tycker passa bra att man umgås över generationer. Att man åker barnbarn och mor och farföräldrar. Dem skulle få mycket att prata om. 

5; Entrépriset.  

Vad kan dem tänka på? 

* Ha någonstans att hänga sina ytterkläder på om det skulle regna. Fanns en liten hängare inne vid barnens hörna men då har man hunnit gå en bra bit in i Minivärlden.   

Ett mysigt ställe och jag önskar dem engagerade kvinnorna och männen all lycka till med att få en yngre generation som hjälper till. 

Av: ()

Annons
Annons
Till toppen av sidan

Om Barnsemester.se

Barnsemester.se är en turistguide för barnfamiljer med tips, inspiration och information om kul barnaktiviteter, familjenöjen, evenemang och utflyktsmål med fokus på barn och familj.

Sök på aktiviteter att göra med barn utifrån dina krav och önskemål. Syftet är att förenkla för dig att hitta saker att göra med familjen under allt från korta utflykter under lediga dagar till semester längre bort.

Här finns också tips inför resan, planeringstips och massor av andra semestertips som passar dig som ska på semester med barn.

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, tips och erbjudanden.

 

© Copyright 2003 - 2024 Barnsemester.se