Balthazar Science center
Annons
Reseberättelse:

Balthazar Science center

(Sverige, Skövde, Balthazar Science center)

Vi besökte Balthazar Science center en regnig sommardag i mitten av juli. Eftersom vi kommer från Skövde har vi hört talas om stället mycket och barnen har varit på barnkalas där tidigare. Vår testsfamilj består av mamma och pappa samt tre barn, en tjej på 2 år samt två killar på 6 och 9 år.

 Vi visste var det låg men det var lite lurigt att hitta in till parkeringen. Väl på plats, hängde vi av oss och tog beslutet att ha skor på vilket verkade var 50/50 vilket andra hade gjort. Det var klokt eftersom det ganska direkt innanför kassan kommer en avdelning där barnen får utforska såpbubblor och vatten.

Man kommer successivt in till flera rum.  Man får testa att lösa brott, köra bilsimulator, testa sin reaktionsförmåga mm i ett av de större rummen. Det var riktigt häftigt att testa hur bra man kunde köra samtidigt som det blev olika störningsmoment som att telefonen ringde och man behövde tanka etc. En rekationsvägg där man snabbt skulle trycka där det lyste var också häftigt men lite svårt för barnen då de är lite för korta. Det finns även massor av klossar och olika småstationer där barnen får utforska olika saker. En bana där man ska låta en boll komma från punkt a till b genom att banan vrids åt olika håll.

 I nästa rum får man utforska kroppen. Det finns ett gigantiskt hjärta mitt i rummet där barnen kan klättra in och ut i kammare och förmak via aorta och vener. Detta uppskattade alla 3 barnen. Ett rymdrum där 6 åringen klädde ut sig till astronaut, fick testa en flygsimulator samt se film där man kunde ställa frågor till Christer Fuglesang.

I en stor verkstad fick barnen prova att bygga olika kreationer. Det fanns massor av material för att fantasin skulle kunna flöda fritt. Många byggde båtar, även mina pojkar samt pappan. Båtarna kunde man sedan testa i ett stort vattenkar.

Man kan äta en lätt lunch eller fika på plats. Det finns även massor av häftiga saker att köpa och ta med hem.

Vi var där ca 2 timmar, barnen tyckte att det var ok men inte jätteroligt. De gillar lite mer fart och fläkt samt att bli serverade händelser. Balthazar erbjuder mer upplevelser som man får utforska själv. Ju mer nyfiken man är ju roligare tror jag det är.

 

Av: ()

Annons
Annons
Annons
Till toppen av sidan

Om Barnsemester.se

Barnsemester.se är en turistguide för barnfamiljer med tips, inspiration och information om kul barnaktiviteter, familjenöjen, evenemang och utflyktsmål med fokus på barn och familj.

Sök på aktiviteter att göra med barn utifrån dina krav och önskemål. Syftet är att förenkla för dig att hitta saker att göra med familjen under allt från korta utflykter under lediga dagar till semester längre bort.

Här finns också tips inför resan, planeringstips och massor av andra semestertips som passar dig som ska på semester med barn.

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, tips och erbjudanden.

 

© Copyright 2003 - 2024 Barnsemester.se