EN dag på Borås Djurpark
Annons
Reseberättelse:

EN dag på Borås Djurpark

(Sverige, Borås, Borås djurpark)

Vi fick den roliga uppgiften att bli testfamilj  (två vuxna och två barn 6 och 8 år) till Borås djurpark. Efter att ha kollat väderleksprognosen noga, och en gång till eftersom denna sommar har bjudit på mycket regn, åkte vi dit.

 Och vilken dag det blev.  Solig, lagom varm och en underbar park väntade på oss. Innan vi åkte kollade vi djurparkens hemsida samt andras berättelse för att lättare kunna planera dagen. Vi bestämde oss att följa djurens matschema för att hinna se så mycket som möjligt. 

När vi kom in i parken såg vår 8-åring en hög och lång bro som ledde direkt till savannen med alla spännande och exotiska djur. Den bron ville han genast utförska men efter lite  övertalning gick han med på att ta den i slutet av dagen på vägen hem.

Först begav vi oss till Dinosaurielandet där barnen lekte en stund och därefter gick vi till Bondgården och Barnens zoo. Där vimlar det av söta kaniner, getter, får,höns, kor och många andra djur.De flesta djuren strövar fritt omkring vilket gör att barnen kommer riktigt nära djuren. Mest uppskattad blev det kaninhålan med labyrinten under ,där barnen fick springa och leka kurrgömma. 

Här kan man ta Safaritåget till priset för 50kr/pers som tar en på en ca 20 minuters lång åktur genom parken. Man får se det mesta av parken samt få info och fakta om parken och djuren som tåget passerar förbi.

 I anslutningen till Bondgården finns det Simbaland där barnen kan träffa Simba, parkens maskot och en stor färgglad lekplats. Här är det gott om matställen, glasskiosker, men det finns också en grillplats med elektriska grillar om man istället skulle vilja grilla korv. Den här delen riktar sig mest mot de yngre barnen men även de lite äldre barnen kan hitta på roliga saker här. Ett tips är att ta med sig några mynt om barnen skulle vilja testa traktorbanan eller grävmaskiner.

Nu var det dags för att träffa sälar. Under uppvisningen fick vi höra intressanta fakta om sälar samtidigt som de visade roliga tricks, till barnens glädje. Därefter var det tigrarnas tur och vi hade tur att pricka in den dag då de blir utfodrade. De får nämligen mat bara två gånger i veckan, onsdagar och lördagar. Det var häftigt att se de här magnifika djuren i all sin prakt och på  riktigt nära håll.

På Apöarna fick vi se  apor, en 4 veckors gammal apunge som krampaktigt höll om sin mama, schimpanserna som lekte högt upp i träden och bråkade om maten samt många andra aparter.

Under dagen såg vi björnarna som simmade och lekte i vatten, stora elefanter och små busiga elefantkalvar, snabba zebror och avvaktande giraffer.

Borås djurpark vimlar av olika djurarter som ser välmående ut och verkar ha det bra. Det finns gott om matställen, kiosker, toaletter, vlloplatser  i lummiga omgivninar samt många lekplatser," inte nudda marken" lekplats var mycket uppskattad

I slutet av dagen tog vi den långa bron och begav vi oss hemåt trötta och nöjda.Borås djurpark är värd ett besök.

 

 

 

Av: ()

Annons
Annons
Annons
Till toppen av sidan

Om Barnsemester.se

Barnsemester.se är en turistguide för barnfamiljer med tips, inspiration och information om kul barnaktiviteter, familjenöjen, evenemang och utflyktsmål med fokus på barn och familj.

Sök på aktiviteter att göra med barn utifrån dina krav och önskemål. Syftet är att förenkla för dig att hitta saker att göra med familjen under allt från korta utflykter under lediga dagar till semester längre bort.

Här finns också tips inför resan, planeringstips och massor av andra semestertips som passar dig som ska på semester med barn.

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, tips och erbjudanden.

 

© Copyright 2003 - 2024 Barnsemester.se