Borås djurpark - Sveriges första Afrika
Annons
Reseberättelse:

Borås djurpark - Sveriges första Afrika

(Sverige, Borås, Borås djurpark)

Välkomna in på savannen. Mitt i centrala Borås finns Borås djurpark. Ett ställe med 80 olika arter och 500 djur. Man möts först av en nybyggd bro, ett toppen alternativ för de som kanske inte orkar den första lite längre backen. Kanske de med barnvagn eller rullstol? Ju längre in i djurparken man kommer, ju mer spännande blir det. Allt från elefanter(som också är Sveriges enda afrikanska elefanter), giraffer till grisar och hästar. En härlig blandning av olika djur för olika intressen. Kanske stannar man extra länge för att se på pingvinerna? Eller skogens konung kanske lockar mest? Vi tycker det fanns djur för alla, vissa lite roliga och andra mest trötta. Ett ställe som fastnade för hela familjen var Simbaland. Simba hette alltså djurparkens första invånare, ett lejon. Där fanns en lekpark, med sand! Otroligt roligt att springa i. Här var det många familjer samlade. Nästan roligare än djuren, men bara nästan. Det fanns dock dåligt med sittplatser här. Djurparken hade i sig mer platser runt om i parkerna. Grillplatser fanns det och där stannade vi för att grilla lite. Härligt med lekpark bredvid så barnen kunde springa dit när maten hunnit bli uppäten. Toaletter fanns också på många ställen, toppen för de som måste gå ofta. Vid slutet av parken (eller början, beror på vilket håll man går) så finns safaritåget. Uppskattat av barnen, lite väl dyrt tycker vi vuxna, 50kr per person. Men resan var mysig, en röst i vagnen berättade om djuren samtidigt som man åkte runt i en del av parken. Det fanns även en liten bondgård där man kunde klappa lite djur. Mysigt för de allra minsta. Lugn och skön miljö för barn och djur. Det fanns små affärer med glass,dricka och annat gott på olika ställen i parken. Även ett grilltält och restaurang för de som inte tar med egen mat. Några drick stationer med vatten fanns också, bra med vätska och om det är varmt ska man dricka extra mycket. Fyll gärna på flaskor här om man har med sig det. Ett amningshus fanns också i anslutning till bondgården, även fast jag själv tycker att det går bra att amma över allt på djurparken. En sak som de äldre barnen nog uppskattar och gillar lite extra var geocaching som fanns i parken. Det man gör är att man laddar ner appen "Simbas äventyr" till mobilen. Man löser en rad olika uppdrag i parken och samlar guldmynt. När man hittat alla mynt kan man visa upp detta i souvenirbutiken och får ett litet pris. Väldigt roligt och spännande. En väldigt trevlig dag för både stora och små, glada och trötta med mycket härliga upplevelser från ett och samma ställe. Det blir många mer turer hit.

Av: ()

Annons
Annons
Annons
Till toppen av sidan

Om Barnsemester.se

Barnsemester.se är en turistguide för barnfamiljer med tips, inspiration och information om kul barnaktiviteter, familjenöjen, evenemang och utflyktsmål med fokus på barn och familj.

Sök på aktiviteter att göra med barn utifrån dina krav och önskemål. Syftet är att förenkla för dig att hitta saker att göra med familjen under allt från korta utflykter under lediga dagar till semester längre bort.

Här finns också tips inför resan, planeringstips och massor av andra semestertips som passar dig som ska på semester med barn.

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, tips och erbjudanden.

 

© Copyright 2003 - 2024 Barnsemester.se