Julita Gård
Annons
Reseberättelse:

Julita Gård

(Sverige, Katrineholm, Julita Gård)

Skansenstugorna

Pettson o Findus hus

Trädgårdsredskap

Lek med Pettson o Findus

Vi som besökte Julita Gård var två vuxna och tre barn mellan 1-7 år. Vi tyckte att Julita Gård passar alla åldrar, stor som liten då det finns så mycket att titta på. Våra barn tyckte främst om att följa med Pettsons  och Findus och leka med dem. De små barnen på 1 och 3 år tyckte det var roligt att titta på hönorna, mata djuren och vara inne i Pettsons och Findus hus och leka.

Muckelrundan med Pettson och Findus passar för barn över 6 år då det är en hel del information. De små barnen tröttnade fort på allt ”prat”, men tyckte det var roligt att hitta och titta på mucklorna.

Det fanns stora och många grönområden där man enkelt kunde sitta på en filt och ha picknick, väldigt smidigt när man har små och många barn där de kunde springa runt och leka med varandra. Det finns även ett cafe med lättare mat och fika/dryck.

Äldre barn kan tova och snickra vid Skansenstugorna och lyssna på berättelser från förr. För vuxna finns det tex lantbruksmuseum, tegelbruk, brandstation, mejerimuseum. Kort sagt så finns det något för alla på denna gård och timmarna går fort när man är på Julita Gård. Vi återkommer gärna igen vid fint väder!

Av: ()

Annons
Annons
Annons
Till toppen av sidan

Om Barnsemester.se

Barnsemester.se är en turistguide för barnfamiljer med tips, inspiration och information om kul barnaktiviteter, familjenöjen, evenemang och utflyktsmål med fokus på barn och familj.

Sök på aktiviteter att göra med barn utifrån dina krav och önskemål. Syftet är att förenkla för dig att hitta saker att göra med familjen under allt från korta utflykter under lediga dagar till semester längre bort.

Här finns också tips inför resan, planeringstips och massor av andra semestertips som passar dig som ska på semester med barn.

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, tips och erbjudanden.

 

© Copyright 2003 - 2024 Barnsemester.se