Testfamilj på Tycho Brahe Planetarium
Annons
Reseberättelse:

Testfamilj på Tycho Brahe Planetarium

(Danmark, Köpenhamn, Tycho Brahe Planetarium)

Touchskärmar med info på danska

Playmobilbyggande

Del av en meteorit funnen på Grönland

Vi hade turen att få testa Tycho Brahe planetarium i Köpenhamn. Vi reste med tåg till Köpenhamns Huvudbangård. Därifrån var det ca 10 minuters promenad till planetariet och det var enkelt att hitta.

I kassorna vid entrén bestämde man vilken film man ville se, detta ingick i entréavgiften. Dagen vi var där, fanns det 7 olika filmer att välja mellan, den första 10.00 och den sista 19.10. Vissa av filmer gick även flera gånger på en dag. Den filmen som passade oss bäst tidsmässigt var "I dinosariernas fotspår", så den valde vi.

Innan det var dags för film utforskade vi stället. Det var inte särskilt stort, vi hade förväntat oss att det skulle vara större. Man kunde få mycket information på skärmar, om planeter, solsystemet, meteoriter, asteroider mm. På skärmarna kunde man klicka sig vidare och läsa mer och mer. Tyvärr var all denna information endast på danska. Övrig information på väggar, tavlor etc. var på både engelska och danska. Man kunde även på ett ställe bygga med Playmobil vilket uppskattades av lite mindre barn.

Det var inte särskilt mycket folk på planetariet när vi var där så det var inga problem för barnen att själv gå runt och titta på det som intresserade dem mest.

Det kändes lite som filmen skulle bli höjdpunkten och det tror jag nog vi alla tyckte att den var. Filmsalen var jättestor med bekväma stolar. Vi hade fått information om att filmen var knappt 1h. Detta stämmer inte eftersom de först visade två som de kallade korta filmer, om solsystemet och stjärnhimlen. Dessa filmer var ca 20min tillsammans, så filmen vi valde att se var i själva verket runt 35min lång. Detta var en viss besvikelse för hela familjen. Filmen är på danska men det går att köpa hörlurar om man hellre vill höra på engelska, 20DK, kostar hörlurar. Man man även köpa snacks som på vanliga biografer. En stor popcorn och 2st 0,5l läsk kostade 75DK. För att ta sig till filmsalen är det en massa trappsteg, det finns dock en hiss att använda för de som har svårt att ta sig upp. 

Sammanfattningsvis kan man säg att Tycho Brahe planetarium är ett trevligt ställe om man har en stund över. Ca 2h exkl. film tycker vi räcker bra. 6-åringen tyckte det var kul, men förstod nog inte så mycket. Han fastnade mest för Playmobilbyggandet. 9-åringen tyckte det var bra och kul med all information om rymden. 12-åringen tyckte det var kul och bra att det funkade så bra som det gjorde för barn i olika åldrar.

 

 

 

 

 

Av: ()

Annons
Annons
Annons
Till toppen av sidan

Om Barnsemester.se

Barnsemester.se är en turistguide för barnfamiljer med tips, inspiration och information om kul barnaktiviteter, familjenöjen, evenemang och utflyktsmål med fokus på barn och familj.

Sök på aktiviteter att göra med barn utifrån dina krav och önskemål. Syftet är att förenkla för dig att hitta saker att göra med familjen under allt från korta utflykter under lediga dagar till semester längre bort.

Här finns också tips inför resan, planeringstips och massor av andra semestertips som passar dig som ska på semester med barn.

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, tips och erbjudanden.

 

© Copyright 2003 - 2024 Barnsemester.se