En härlig dag på Bohus fästning
Annons
Reseberättelse:

En härlig dag på Bohus fästning

(Sverige, Kungälv, Bohus fästning)

7 juli tog vi våra barn till Bohus fästning. Vår dotter är 7 år och vår son 5. Vi började dagen med att de tillsammans med ett flertal andra barn mötte upp riddare Andre för att vara med i Riddarskolan. Barnen med föräldrarna fick följa med upp i ett av tornen där man inrett med skinn på golvet för barnen att sitta på, levande ljus, olika riddarhjälmar och en riddarrustning. Här berättade riddare Andre om hur det var att vara riddare och barnen fick prova hjälmar och ställa frågor. Våra barn tyckte det var väldigt spännande. Speciellt 5 åringen som var så nöjd efter att han blivit dubbad till riddare. Vår dotter tyckte det räckte med att lyssna och avstod från att prova hjälmar och dubbas till riddare men tyckte att det var intressant. Sedan fick de gå ut och vara med på svärdskola. Andre visade olika försvars och attack ställningar. Det hela slutade med att en grupp glada barn jagade den stackars riddaren med sina svärd. Därefter åt vi vår medtagna matsäck. Det finns ett flertal ställen att sätta sig på.Det finns även en Café vagn med ett litet utbud av saker att köpa. Nästa aktivitet var för barnen att vara med och hitta  kung Magnus ring. Här var det Riddar Andre som hjälpte barnen runt fästningen för att leta efter ledtrådar. Ett jättebra sätt att få med barnen på en guidad tur utan att de egentligen förstod att de var det. Sedan gick vi runt på egen hand. Det finns massa saker att göra men våra barn tyckte det var riktigt kul att utforska fästningens alla skrymslen och vrår. Vi kastade även hästskor, testade styltor, lekte vid ... och drog oss över en liten damm på en flotte.Det fanns fler saker att göra men efter att de fått prova på att skjuta pilbåge med igen den väldigt tålmodige riddare Andre var både vi och barnen väldigt nöjda. Vi kommer definitivt åka tillbaka igen. Aktiviteterna vi var på var på passar bäst barn mellan 4- 9 känns det som. Det finns dock aktiviteter att göra på egen hand och man kan låna kubbspel till exempel som kanske roar även lite äldre. Det enda som vi saknade var ett lite större fikautbud men så finns det också ett gatukök och ett café strax utanför fästningen så det är inget större problem. Vi rekommenderar varmt ett besök till Bohus fästning för barnfamiljer så länge de har alla dessa aktiviteter igång. En fantastisk vacker, lärorik och spännande miljö för hela familjen!

Av: ()

Annons
Annons
Annons
Till toppen av sidan

Om Barnsemester.se

Barnsemester.se är en turistguide för barnfamiljer med tips, inspiration och information om kul barnaktiviteter, familjenöjen, evenemang och utflyktsmål med fokus på barn och familj.

Sök på aktiviteter att göra med barn utifrån dina krav och önskemål. Syftet är att förenkla för dig att hitta saker att göra med familjen under allt från korta utflykter under lediga dagar till semester längre bort.

Här finns också tips inför resan, planeringstips och massor av andra semestertips som passar dig som ska på semester med barn.

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, tips och erbjudanden.

 

© Copyright 2003 - 2024 Barnsemester.se