En aktiv semester i fantastisk natur
Annons
Reseberättelse:

En aktiv semester i fantastisk natur

(Danmark, Mön, Möns Klint och Geocenter)

Fossiljakt vid stranden

Utforska fossil i mikroskop på Geocentret

Fantastisk natur

Efter att ha blivit utvalda som testfamilj till Geocentret på Möns Klint bestämde vi oss för att göra en dagsutflykt dit. Eftersom vi bor i Skåne krävdes det bara att gå upp lite tidigare för att hinna dit till de öppnade. Väl där fick vi en utförlig beskrivning av alla aktiviteter som fanns att välja mellan. Det fanns allt från fossiljakt till mountainbiketur och snorkling. Programmen ser lite olika ut beroende på dag så det gäller att veta vad man vill hitta på och lägga upp en plan för vad man helst vill hinna med. P.g.a. åldersgräns på en del av aktiviteterna så bestämde vi oss för fossiljakt och 3D-bio, utöver att utforska själva Geocentret. På Geocentret fanns massor av interaktiva aktiviteter, bl.a. fanns det VR-glasögon som man kunde prova hur det var att vara en pilgrimsfalk. 3D-bion var lagom kort för att mindre barn ska orka se den. Ljudet var på danska och ville man ha ljud på engelska fick man köpa hörlurar till. Generellt var all information på danska, engelska och tyska så det blir en hel del översättande om man har nyfikna barn. Innan fossiljakten började kl14 bestämde vi oss för att äta lunch men det var tur att vi hade med oss matsäck eftersom priserna i kafeet var höga och utbudet begränsat. 45dkk för en liten tallrik med pommes frites eller 115dkk för en hamburgertallrik kände vi var i mesta laget. Fossiljakten bestod i en guidad rask promenad längs en stig utmed klippkanten för att avslutas med en väldigt lång trappa ned till stranden där man självständigt fick leta fossil. Promenadstråket och miljön var fantastiskt vackert men man måste ha ordentliga skor och det är absolut inget för barnvagnar. Både vi och barnen var ordentligt slut när vi kom tillbaka men det var helt klart värt mödan. På stranden rotade barnen bland stenar och i kalkväggen på klipporna för att hitta fossiler. Vi fick några små fynd med oss hem. Vi hade funderingar på att hinna med ytterligare någon aktivitet men tiden räckte inte till så här finns helt klart anledning att stanna mer än en dag, om inte annat bara för att njuta av den vackra naturen och mysiga små byar på ön.  

Av: ()

Annons
Annons
Annons
Till toppen av sidan

Om Barnsemester.se

Barnsemester.se är en turistguide för barnfamiljer med tips, inspiration och information om kul barnaktiviteter, familjenöjen, evenemang och utflyktsmål med fokus på barn och familj.

Sök på aktiviteter att göra med barn utifrån dina krav och önskemål. Syftet är att förenkla för dig att hitta saker att göra med familjen under allt från korta utflykter under lediga dagar till semester längre bort.

Här finns också tips inför resan, planeringstips och massor av andra semestertips som passar dig som ska på semester med barn.

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, tips och erbjudanden.

 

© Copyright 2003 - 2024 Barnsemester.se