Givskud zoo, En heldag väl värt ett besök!
Annons
Reseberättelse:

Givskud zoo, En heldag väl värt ett besök!

(Danmark, Givskud, Givskud zoo)

Lejon precis utanför bilen

Ibland fick man vänta med att köra vidare

Alla djur var "lätta" att upptäcka trots stora fina hägn.

Fanns både små och stora dinosaurier, och de var många!

Givskud zoo är en djurpark som är olik parkerna vi har här i Sverige. Det finns 3 sätt att ta sig igenom parken: till fots, med egen bil eller safaribuss (kostar extra). Parken är uppdelad i 3 områden. P1, P2 och P3. Vi kom givetvis dit en dag med perfekt djurparksväder. Dvs molnigt och svalt så det var lååång kö in. Tog nog 40 min. Tjejen i kassan rådde oss att åka raka vägen till P3 för att se lejonen. Sagt och gjort, vi körde dit och fick åka igenom 2 gallerdörrar innan vi kom in till dessa fantastiska djur. Lejonen gick fritt i inhägnaden och det är riktigt spännande för barnen som klistrar sina ansikten mot rutan för att få vara först med att upptäcka en av bjässarna! Efter besöket hos lejonen åkte vi vidare tillbaka till "start". Vi upplevde parken som rörig. Mer för att vi inte förstod upplägget i början. Detta hade personalen i kassan kanske kunnat berätta lite om. Det fanns en cd-guide att köpa till. Dock inte svenska utan engelska, norska eller danska. Vi köpte en på engelska och det var inte så mycket om hur parken var upplagd utan mer information om djuren, levnadsmönster, föda etc. Men man åker in och parkerar vid P1 för att gå runt och se på djuren. Sen tar man bilen och åker igenom giraffer, bisonoxar och andra djur för att komma till P2 där man gör samma sak. I alla djurhägn får man ha fönster öppna utom lejonens givetvis. Man måste gå ur bilen om man vill se alla djur då en del inte syns från bilen. Dock rekommenderar jag inte att gå runt hela parken för då missar du andra djur och en del stigar är just stigar som är ganska små. När du går igenom djurhägnen ex, i apornas hägn så går en stig och de springer fritt runt dig, de stigarna är givetvis handikapp- och barnvagnsvänliga. Det var bra matmöjligheter och även en ordentlig lekplats både på P2 och P3. Ont om toaletter, nu var vi ju på en riktig högsäsongsdag så fick köa en stund. Dinosaurieparken i slutet var större än vi trodde. En del dinosaurier får man röra och andra inte. Men den är väl värt ett besök för dinosaurieälskande kids. Givetvis kunde man även klappa getter,dock fanns inget ställe att tvätta händerna sen så ta med handsprit. Summa summarum: Givskud är helt klart värt ett besök. Boka in en heldag. Ät där eller ta med egen mat, Börja ALLTID med lejonen (kön på em var några 100 m för att komma in i deras hägn). Man kan åka mellan P1 och P3 åt 2 håll, resten av parken är enkelriktad. Ha en trevlig dag, Det hade vi!

Av: ()

Annons
Annons
Annons
Till toppen av sidan

Om Barnsemester.se

Barnsemester.se är en turistguide för barnfamiljer med tips, inspiration och information om kul barnaktiviteter, familjenöjen, evenemang och utflyktsmål med fokus på barn och familj.

Sök på aktiviteter att göra med barn utifrån dina krav och önskemål. Syftet är att förenkla för dig att hitta saker att göra med familjen under allt från korta utflykter under lediga dagar till semester längre bort.

Här finns också tips inför resan, planeringstips och massor av andra semestertips som passar dig som ska på semester med barn.

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, tips och erbjudanden.

 

© Copyright 2003 - 2024 Barnsemester.se