Tykarpsgrottan
Annons
Reseberättelse:

Tykarpsgrottan

(Sverige, Hässleholm, Tykarpsgrottan)

Vi fick uppdraget att testa Tykarpsgrottan i Hässleholm.

Måndagen den 24 Juli 2017 packade vi bilen och körde från Kullavik mot Hässleholm. Vi gjorde vårat första stopp i Ängelholm för övernattning på Starby BnB & Festlokal. Ett mycket trevligt ställe som drivs av Urban Lennartsson som vi varmt kan rekomendera. Ta en titt själv på www.starby.nu. Morgonen efter körde vi vidare mot vårt mål, Tykarpsgrottan.

Tykarpsgrottan är egentligen en gruva, ett monument över vad mänskliga händer klarar av. Ett minnesmärke med vackra vyer över gruvan. Finns ett trevligt café och en handelsbod. Intressant för barn som har historieintresse men inget för de som lider av klaustrofobi. Det arrangeras Julmarknad i grottan och det kan vi tro är en trevlig upplevelse, kanske vi återvänder till det. Vi spenderade en heldag i området runt Hässleholm och fann att det ej fanns något att göra om man inte är historieintresserad. Men man kan besöka Hovdala slott eller Hässleholms modelljärnvägsmuseum. Vår guide kändes inte så påläst och kunde inte svara på alla våra frågor. Alla fick en varsin lite lykta vilket barnen gillade. Fick bl.a. se inspelningsplatsen för Snapphanar och Ronja Rövardotter mm. Rekommenderar verkligen att man tar med sig en jacka, det är endast 8° nere i grottan. Tyvärr fick vi inte se några riktiga fladdermöss, men detta var i slutet av Juli månad då de sällan finns där. Det fanns också en fosiljakt på eftermiddagen, den hade vi gärna deltagit i men biljetterna va slut och kunde tydligen bara bokas via hemsidan. Väldigt synd. Då den guidade turen gick ganska fort hade det varit roligt att få ansluta till den jakten, barnen tyckte att det hade varit roligare om vi fått gå omkring själva i grottan.. Det va roligt att få ett uppdrag och att få ha sett det här men inget vi känner måste stå på to do listan...

 

Av: ()

Annons
Annons
Annons
Till toppen av sidan

Om Barnsemester.se

Barnsemester.se är en turistguide för barnfamiljer med tips, inspiration och information om kul barnaktiviteter, familjenöjen, evenemang och utflyktsmål med fokus på barn och familj.

Sök på aktiviteter att göra med barn utifrån dina krav och önskemål. Syftet är att förenkla för dig att hitta saker att göra med familjen under allt från korta utflykter under lediga dagar till semester längre bort.

Här finns också tips inför resan, planeringstips och massor av andra semestertips som passar dig som ska på semester med barn.

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, tips och erbjudanden.

 

© Copyright 2003 - 2024 Barnsemester.se