Roligt besök i Bohus fästning
Annons
Reseberättelse:

Roligt besök i Bohus fästning

(Sverige, Kungälv, Bohus fästning)

Vi hade turen att få bli testfamilj i Bohus fästning denna sommar. Våra söner är 11 och 13 år och är båda två intresserade av historia så detta passade oss bra.
När vi kom dit fick vi information om Riddarklubben och om den guidade visningen för barn. I Riddarklubben denna dag var det bakning som på riddartiden som stod på schemat, det luktade fantastiskt gott över hela fästningen. När det var dags för den första guidade visningen av fästningen ville våra söner gärna vara med på den, fast den var på engelska. Det var inga som helst problem för barnen att förstå eftersom guiden talade en lättförståelig engelska.
När det var dags för barnguidningen ville inte våra söner delta då övriga deltagare var åtskilliga år yngre än de själva var, men vi hade läst oss till att den gick ut på att hitta Kung Magnus ring. Både jag och min fru ville vara med på den men det hade nog varit lite underligt utan barn. Istället för det valde barnen att låna ett Riddarspel och spela detta. Mitt på borggården fanns nämligen ett tält med massor av spel och annat som alla barn fick låna helt gratis och sysselsätta sig med. Mycket populärt för framför allt de lite äldre barnen.
Efter någon timme tog vi sedan en paus och gick utanför fästningen för att äta, det fanns ett par-tre ställen att välja mellan. Annars kunde man ta med sig egen matsäck och äta på flera ställen i fästningen, eller köpa en fika i deras fina kaffevagn som fanns precis intill toalettbyggnaden (med superfräscha toaletter!).
Något annat vi testade under vårt besök var att dra oss på en flott över den lilla dammen. Kul för alla åldrar! Efter vår toppendag på fästningen visade stegmätaren över 16000 steg, och det kändes i både ben och fötter. Vi är alla otränade men det var ändå inga problem för oss att gå uppför och nerför och hit och dit i fästningen. Skulle det vara så att man vill besöka den och har problem att gå finns där även en hiss.
Detta var ett toppenställe för både barn och vuxna och vi åker mer än gärna dit igen. 

Av: ()

Annons
Annons
Annons
Till toppen av sidan

Om Barnsemester.se

Barnsemester.se är en turistguide för barnfamiljer med tips, inspiration och information om kul barnaktiviteter, familjenöjen, evenemang och utflyktsmål med fokus på barn och familj.

Sök på aktiviteter att göra med barn utifrån dina krav och önskemål. Syftet är att förenkla för dig att hitta saker att göra med familjen under allt från korta utflykter under lediga dagar till semester längre bort.

Här finns också tips inför resan, planeringstips och massor av andra semestertips som passar dig som ska på semester med barn.

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, tips och erbjudanden.

 

© Copyright 2003 - 2024 Barnsemester.se