En fartfylld dag på actionbadet Kokpunkten
Annons
Reseberättelse:

En fartfylld dag på actionbadet Kokpunkten

(Sverige, Västerås, Kokpunkten)

Vi hade hört talas om actionbadet Kokpunkten i Västerås, att det skulle vara ett äventyrsbad utöver det vanliga. Eftersom samtliga familjemedlemmar älskar att bada blev vi genast intresserade och överlyckliga när vi blev utsedda till testfamilj! Vår familj består av en 32-årig mamma, en 34-årig pappa, två söner som är 7 och 9 år gamla och så lillasyster som är 5 år. En lördag i slutet av juli packade vi bilen och åkte de femton mil vi har till Västerås.

Mycket trevlig personal möter oss i entrén och genast förstår vi att detta är modernt, nytänkande och högteknologiskt. Istället för hänglås eller nycklar får vi varsitt armband med någon typ av chipfunktion för att stänga och öppna skåpen. Dessutom fungerar det som en slags digital plånbok. När man handlar i någon av kioskerna/restaurangerna scannar man armbandet och när man sedan lämnar badhuset checkar man ut och betalar det man har handlat – mycket smidigt! Men som med all teknik är det bäst när det fungerar och de flesta badgäster vi mötte i omklädningsrummen hade mer eller mindre problem med att förstå sig på hur man faktiskt låser och öppnar skåpen. Vi gissar att det tar några besök innan det går helt problemfritt.

Kokpunkten kan bäst beskrivas som en korsning mellan ett äventyrsbad och ett diskotek. Här finns inga vanliga simbassänger, däremot en stor ”upplevelsepool” med små vattenfall, en kraftig ström, klättervägg, filmsalong och diverse bubbelfunktioner här och där. Runt omkring flödar ljussken i olika kulörer och discomusiken dunkar på ganska hög nivå. Här spenderar vi ganska mycket tid mellan turerna i vattenrutschkanorna eftersom denna pool passar alla i familjen!

Rutschkanor finns det fyra av. ”InsideOut” passar de flesta i familjen, där får man som liten åka i en dubbelring med någon äldre. De övriga tre kräver större mod och har rekommenderad tolvårsgräns. Vår nioåring åkte dock alla utan problem eftersom han älskar kittlingarna i magen och är ganska lång för sin ålder. ”Black River” är stundtals helt mörklagd vilket ger en helt ny upplevelse av att åka vattenrutschkana och varje kurva blir en överraskning. ”Double Racer” är rolig eftersom vi kan tävla mot varandra. Mamma som är mest feg och bromsar kommer såklart sist till nioåringens belåtenhet! ”Boomerang” är den rutschkanan vi ger högst betyg eftersom ingen testat något liknande!

Visst är det ett coolt och actionfyllt badhus de har skapat och vi har mycket roligt men ögon och öron blir trötta efter ett tag av allt ljus och ljud. Då hittar vi vår oas – utebadet! Det är som att kliva ut på en balkong fylld av varmt vatten. Vi sitter i solen och njuter och har fantastisk utsikt över Mälaren. Vår femåring övar och övar på att simma och efter ett tag rör hon sig fritt fram och tillbaka där på ”balkongen”, vilken lycka!

Kokpunkten har också en avdelning för de allra minsta med olika vattendjup och roliga figurer som sprutar vatten hit och dit. Eftersom vår yngsta är fem år blir det bara en kort stund vi vistas där.

En hel dag varar vårt besök på Kokpunkten men timmarna går fort! Vi uppskattar att det finns något att göra för alla vare sig du är simkunnig eller ej och att rutschkanorna som utlovat bjöd på nya upplevelser. Det vi inte är lika nöjda med är förbudet att äta egen matsäck eftersom vi alltid tar med egen mat. Helt enkelt för att kunna dra ner på kostnaderna och istället göra fler utflykter. Priserna på mat och fika var dock överkomliga, en barnportion för 49 kr och kaffe för 15 kr är lägre än på många andra ställen. Ljudnivån var också ibland besvärande och det är väldigt tröttsamt att höra konstant technomusik. Vi tyckte också att det var väldigt lite personal som rörde sig inne i huset. Förutom kioskpersonal och en stationerad vakt vid ”Boomerang” såg vi ingen! Det fanns inga badvakter, ingen som observerade vid start och landning på andra rutschkanorna, ingen att fråga om vägen etc.   

Alla kan ha glädje av ett besök på Kokpunkten men allra roligast har såklart den som älskar rutschkanorna och kanske har tröttnat på det lokala badhuset eller andra äventyrsbad som inte har så stort utbud att fartfyllda attraktioner. Vi kommer absolut att besöka det häftiga actionbadet igen, kanske om ett år eller så, när de yngre barnen blivit något äldre och törs åka allt!

  

Av: ()

Annons
Annons
Annons
Till toppen av sidan

Om Barnsemester.se

Barnsemester.se är en turistguide för barnfamiljer med tips, inspiration och information om kul barnaktiviteter, familjenöjen, evenemang och utflyktsmål med fokus på barn och familj.

Sök på aktiviteter att göra med barn utifrån dina krav och önskemål. Syftet är att förenkla för dig att hitta saker att göra med familjen under allt från korta utflykter under lediga dagar till semester längre bort.

Här finns också tips inför resan, planeringstips och massor av andra semestertips som passar dig som ska på semester med barn.

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, tips och erbjudanden.

 

© Copyright 2003 - 2024 Barnsemester.se