Utflykt för tågentusiasten
Annons
Reseberättelse:

Utflykt för tågentusiasten

(Sverige, Ljungby, Minivärlden i Ljungby)

Tåglandskapet

Testa på att köra tåg

Testa att göra en trädmodell

Idag har jag och min familj, barn på 3 och 5 år gamla, varit på Minivärlden i Ljungby. Detta är en upplevelse för den sanne tågentusiasten. På Minivärlden hade de ett stort landskap med märklin-tåg. Barnen tyckte det var spännande att se hur tågen åkte runt i landskapet in genom tunnlar och ut på andra ställen. Man kunde även följa ett tåg med hjälp av en kamera som var monterad i ett av tågen.

 

Man fick även chansen att testköra tågen, samt några större tåg. Barnen tyckte det var jätteroligt. Barnen fick även testa att göra ett träd till den kommande utställningen, måla och göra pappershus samt rita teckningar. I ett rum fanns det uppbyggt en gammal station samt soffor från en gammal tågkupe. Man kunde testa att lyfta räls och balansera på räls. I en hörna fanns det lego som man kunde bygga med.

 

Barnen tyckte det var ganskaroligt att se tågen oh provköra dem, samt pyssla. Vi var där ca 2 timmar. Det känns som att det räcker att besöka Minivärlden en gång om man inte har ett genuint intresse för tåg.

Av: ()

Annons
Annons
Till toppen av sidan

Om Barnsemester.se

Barnsemester.se är en turistguide för barnfamiljer med tips, inspiration och information om kul barnaktiviteter, familjenöjen, evenemang och utflyktsmål med fokus på barn och familj.

Sök på aktiviteter att göra med barn utifrån dina krav och önskemål. Syftet är att förenkla för dig att hitta saker att göra med familjen under allt från korta utflykter under lediga dagar till semester längre bort.

Här finns också tips inför resan, planeringstips och massor av andra semestertips som passar dig som ska på semester med barn.

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, tips och erbjudanden.

 

© Copyright 2003 - 2024 Barnsemester.se