Åbergs museum
Annons
Reseberättelse:

Åbergs museum

(Sverige, Bålsta, Åbergs museum)

Åbergs museum ligger precis i utkanten av Bålsta. Det var välskyltat, så det var lätt att hitta. Museumet ligger i charmig miljö. 
Man kliver rakt in i cafet. Möttes av härlig doft av nybakade bullar. De hade stort utbud av olika sorters fika samt maträtter. Det fanns möjlighet att sitta inne eller ute.


Konsthallen ligger i en gammal ladugård. Barnens intresse för den fångas lätt upp av en frågesport. Men också av ett bildblad där man ska finna delar av konst. 
Fanns även frågesport för vuxna.

Barn som gjorde frågesporten belönades med ett vykort av Lasse Åbergs konst. Det stora plusset med vårat besök var att Lasse själv var på plats och signerade barnens kort.
I anslutning till konsthallen finns en liten mysig butik med Lasse Åberg konst, sällskapsresan souvenirer etc. 

Tarzankojan var ett givet besöksmål för barnen. Där kunde de åka bananrutchkana, klättra över hängbro till mysiga kojor, spika lite i olyckans garage, se film, rita och leka med djungelgosedjur. 
Denna del upplevde vi passade främst mindre barn. Våra tjejer (6,8år) gillade det. Men fastnade mer för konsthallen samt lekplatsen utomhus.

Vi vuxna gillade konsthallen med StigHelmer rummet (kläder, rekvisita, bilder m.m) Även orginalteckningar från Disney var fascinerande att se.

Besöksmål som passar alla: stora som små. Verkligen väl värt ett besök!



 

Av: ()

Annons
Annons
Till toppen av sidan

Om Barnsemester.se

Barnsemester.se är en turistguide för barnfamiljer med tips, inspiration och information om kul barnaktiviteter, familjenöjen, evenemang och utflyktsmål med fokus på barn och familj.

Sök på aktiviteter att göra med barn utifrån dina krav och önskemål. Syftet är att förenkla för dig att hitta saker att göra med familjen under allt från korta utflykter under lediga dagar till semester längre bort.

Här finns också tips inför resan, planeringstips och massor av andra semestertips som passar dig som ska på semester med barn.

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, tips och erbjudanden.

 

© Copyright 2003 - 2024 Barnsemester.se