Heldag på Djurparken, men nästa gång tar vi med egen korv att grilla. Dåligt glutenfritt utbud.
Annons
Reseberättelse:

Heldag på Djurparken, men nästa gång tar vi med egen korv att grilla. Dåligt glutenfritt utbud.

(Sverige, Borås, Borås Djurpark)

Sälarna

Kaninhålan

Elefanterna på savannen

Vi kom med bil från Göteborg och det var bra skyltat fram till Djurparken. Parkeringen låg bra till och vi betalade 30 kr så att vi kunde stå ett dygn. Annars kostade det 6 kr/tim.

Vi var där kl 10, sista veckan i juli, men det var ingen kö in. Vi valde att inte ta gångbron utan att gå via dinousaurierna och bondgården. Där stannade vi även på bondcaféet för att fika. Inget utbud av glutenfria kakor eller smörgåsar. Fick bli glass istället. 

Lekplatserna var det barnen gillade bäst, det var svårt att få dem med och kolla på djuren. Däremot var kaninhålan favoriten hos min 3-årige son. Han tyckte även att det var kul att det var djurläten i högtalarna på toaletten. 

Vid aktiviteterna för djuren var det mycket folk, men det kändes aldrig trångt eller att barnen inte fick se.

Vid Grilltältet frågade jag om det fanns glutenfritt bröd, med de unga killarna som stod och gjorde maten visste inte och var så nonchalanta att jag helt enkelt struntade i att gå in i Sjöboden där man köpte grillbiljetterna och fråga.

Vid Björnhuset var vi inne och frågade igen efter glutenfritt bröd, denna gången var personalen betydligt mer tillmötesgående och berättade att det fanns i frysen. Dock tilltalades inte resten av sällskapen av den lite utbudsfattiga buffén.

Dagen förvandlades nu till en jakt på mat, som alla i sällskapet kunde äta och tyckte om. På Savannrestaurangen var utbudet på buffén betydligt större än på Björnhuset. Mycket folk och ganska rörigt. Fanns bara ett ställe inomhus att ställa ifrån sig brickan, och de mindre uppfostrade vuxna som valde att lämna kvar sin bricka gjorde att det såg väldigt stökigt ut. Ingen personal som gick runt och plockade undan.

Nästa gång vi åker till Borås djurpark kommer vi utan tveka ta med oss egen mat. Riktigt många trevliga grillplatser. 

 

 

Av: ()

Annons
Annons
Annons
Till toppen av sidan

Om Barnsemester.se

Barnsemester.se är en turistguide för barnfamiljer med tips, inspiration och information om kul barnaktiviteter, familjenöjen, evenemang och utflyktsmål med fokus på barn och familj.

Sök på aktiviteter att göra med barn utifrån dina krav och önskemål. Syftet är att förenkla för dig att hitta saker att göra med familjen under allt från korta utflykter under lediga dagar till semester längre bort.

Här finns också tips inför resan, planeringstips och massor av andra semestertips som passar dig som ska på semester med barn.

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, tips och erbjudanden.

 

© Copyright 2003 - 2024 Barnsemester.se