Halmstad äventyrsland-något för de flesta
Annons
Reseberättelse:

Halmstad äventyrsland-något för de flesta

(Sverige, Halmstad, Halmstad äventyrsland)

Vi hade inte bara turen att bli utsedda som testfamilj utan också att kunna möta upp annan bekant familj till oss. På så vis blev det större ålderspann bland barnen. I vårat sällskap va vi tre vuxna samt fem barn som va 1,5år, 7 år, 9år samt två 12 år fyllda.

Vi valde att besöka parken den 1 augusti. Vägen dit va bra skyltad och det va lätt att hitta dit. Parkens parkering låg precis utanför entrén och var stor samt utan avgift. Vi ankom precis när parken öppnade och det va endast två familjer i kön före oss så det gick snabbt och smidigt att komma in. Ett stort plus är att entrén är gratis för föräldrar/målsmän. Vill man så kan man köpa till ett åkaband men karusellerna för de minsta får man åka med i ändå och även bada i vattenlandet men inte åka de stora vattenrutchkanorna.

Väl inne så finns det skringor att hyra för 40:-/dag men tyvärr finns de inte i anslutning till entrén utan man måste gå genom halva parken för att hitta dem. Vi valde att lämna vår packning, som bestod av badkläder, i bilen då man får gå ut och in i parken mot att man uppvisar stämpel/åkband. På så vis kunde vi börja med attraktionerna direkt när vi kom in i parken.

Att göra:
Det första man möts av är ett tivoliområde med diverse olika karuseller som passar olika åldrar. De flesta karusellerna anser dock vi passar de yngre barnen men det finns ett par som de äldre tyckte va roliga. ”Bläckfisken” och ”Crazy Coaster” även om de tyckte den sistnämnda va lite läskig. Sju och nioåringen tyckte att ”Larven” va roligast vilken är en berg- och dalbana för de yngre. Det yngsta barnet på 1,5 år fanns det en hel del mindre karuseller för. Fler än som va anpassade för de äldre barnen men många av de mindre karusellerna fick även de större åka.

Förutom åkattraktioner så finns det olika temaparker vilka bjöd på olika sagor, dinosarier, smurfland, och pirater mm. Mest uppskattat tyckte barnen att dinosaurielandet och piratlandet var. I dinaosaurielandet kunde du leka arkeolog och få lite information om olika dinosaurier. Piratlandet bjöd på ett mindre lekland samt olika teaterföreställningar, priratskola och skattjakt vilket va uppskattat av alla barnen utom det yngsta som låg och sov.

När man börjar känna att man avverkat dessa delar av parken så finns vattenlandet kvar och passar ypperligt att ta efter lunchen. Det finns både träterasser samt grönområden intill som man kan lägga ut en picknickfilt att vara på om man vill. Vattenparken består av fyra områden. Det finns en pool för de yngsta barnen intill en glassbar med lättare tilltugg samt lite möblemang att sitta vid, en del med de två större vattenrutchkanorna, en del med två mindre vattenrutchkanor samt ett äventyrsland med mindre rutchkanor, klätterställning och annat vattenkul i. De två äldsta barnen tyckte de större vattenrutchkanorna va roligast och de två mellanbarnen tyckte att äventurslandet va roligast. Även de äldre tyckte det va roligt där men de önskade ett äventyrsland för stora barn.

Praktiskt:
Det fanns flera hus med toaletter, dusch och omklädningsrum. De flesta va fräscha men det va ett omklädningsrum där vi valde att inte besöka toaletten utan vi gick vidare till en annan toalett.

Att äta:
Innan lunchtid tänkte vi ta något lättare att äta så vi besökte Glassbaren som även skulle servera lite lättare mat som korv med bröd, våfflor och toast. Barnen fick välja vad de ville ha att äta men när vi beställde fanns varken korv med bröd eller toast så vi valde att äta en tidig lunch i Hamburgerian. Där serverades korv med bröd, hamburgare, strips, köttbullar, chicken nuggets. pannkaka mm. Det gick snabbt och maten smakade bra enligt alla samt det va normala priser.

I direktanslutning till parken finns även en westernrestaurang ”Wild West Steakhouse” där vi valde att avsluta vår dag på Halmstad äventyrsland. En riktigt mysig restaurang och med ett besök på Halmstad äventyrsland så ingick det även rabatt på barnens mat där. Bra mat och trevliga uppträdanden i vilda westernstil.

Sammanfattningsvis skulle jag beskriva Halmstad äventyrsland som en lagom stor park och för den låga entrén så får man relativt mycket för pengarna då allt ingår utom ätbart och eventuella lotteristånd. Parken är bra planerad så det är inga långa gångavstånd till någonting. Tyvär så är parken något eftersatt och att delar av parken va sämre skötta än andra. Vattenlandet väger upp parken och ger den ett högre betyg än vad den skulle fått annars. Utan den hade vi haft svårt att fördriva en hel dag där då de äldre barnen inte hade så många andra attraktioner som tilltalade dem. Som förälder så tycker jag parken är aldelles lagom och tömmer inte hela plånboken.

”Jag kunde ha åkt Larven hela dagen” Lina, 7år.

”Piratteatern va rolig för de va så tokiga och skattjakten va spännande” Lina, 7år.

”Bläckfisken och de stora vattenrutchkanorna va bäst” Linus, 12år.

”Bläckfisken va läskig” Lina, 7år.


Sofia Hansson med barn

Av: ()

Annons
Annons
Annons
Till toppen av sidan

Om Barnsemester.se

Barnsemester.se är en turistguide för barnfamiljer med tips, inspiration och information om kul barnaktiviteter, familjenöjen, evenemang och utflyktsmål med fokus på barn och familj.

Sök på aktiviteter att göra med barn utifrån dina krav och önskemål. Syftet är att förenkla för dig att hitta saker att göra med familjen under allt från korta utflykter under lediga dagar till semester längre bort.

Här finns också tips inför resan, planeringstips och massor av andra semestertips som passar dig som ska på semester med barn.

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, tips och erbjudanden.

 

© Copyright 2003 - 2024 Barnsemester.se