Annons
Reseberättelse:

Häftigt, kul och vi vill pröva igen

(Sverige, Löddeköpinge , Treewalker)

Så kul/mega sjovt

Min man, våra två barn, Neo på 8 år och My på 11år och jag, fick chansen att klättra i träd hos Treewalker i Löddeköpinge. Vi var iväg onsdag d. 26. Juli 2017.

Vi kom oanmälda en onsdag kl.11. Varje timme börjar ett nytt pass som man får lov att pröva i max tre timmar. Man kan även ringa och boka. Oanmäld gäller särskilda dagar och timmar. Titta på deras hemsida.

Först var det genomgång om hur man tog på sig selen och hjälm. Der efter genomgång av säkerhet och funktioner på övningsbana. Till sist skulle vi pröva övningsbanan och godkännas, innan vi fick lov att komma igång med den första riktiga banan. Han som gick igenom allt med os, kunde även prata lite danska, så min man och våra barn förstod utan att jag skulle översätta.

Första banan är inte så högt över marken   (ca 2 meter) och är en bra start för oss som aldrig har prövat detta förr. Man skall vara minst 130cm för att få lov att pröva barnorna. Vi kom igenom ganska så fort och gick vidare till nästa bana. 

Man ska inte vara höjdrädd för att pröva denna attraktion, då man med det samma kommer en bit över marken. Det blir högre och högre 4-5m, 7-9m och 9-11m.

Banorna utgörs av olika utmaningar i form av lianer, vippbrädor, linbanor, balanshinder, stegar, klätternät och klättervägg m.m. Två av banorna avslutar med ett "uthopp".

Tiden gick alldeles för fort och vi hade jätte roligt alla 4. Våran minsta prövade 5 banor, sen var han för kort (man skall vara 150cm). Han behövde heller inte pröva högre :) Det var tillräckligt läskigt och roligt för honom. Där skulle lite övertalning och mamma först, för att få han igenom vissa ställen som var ekstra läskiga. Sen gick han och hans pappa tillbaka och började från början igen och det var lika kul.

Våran stora tjej och jag fortsatte upp i nästa bana och den var lika rolig, läskig och utmanande som den förra.

Det gäller om att ha styrka eller teknik, samt balans. Och självklart tycka om höjder :)

Man såg att dom som var lite tunga i gumpen, svettades ganska rejält på banorna. Men vanliga "dödliga" med lite gåpå mod svettades först på sista banan ;)

Det var endast jag som gick upp i den sista banan och den var lite jobbigare än dom andra (men jätte rolig om man har ork kvar). Det var bra att våran dotter inte gick med, tror inte att hon hade klarat den. Hon har inte tillräckligt mycket krafter i sina armar.  

Vi hade med oss lite mat och fika som vi satt vid några bord och åt. Vi köpte oxå lite glass till en tia (billigt).

Det var lätt att hitta dit och personalen var glada, hjälpsamma och vänliga. Helt klart värt prisen. Enda minus för våran del, var att det endast varade i tre timmar. Vi kunde ha varit där hela dagen.

Då vi kom från Danmark, hade vi tält med och sov i naturen en enkelt natt. 5 minuter med bil, från vart vi skulle klättra. Vid en Härlig liten sjö och 12 min i bil till Willys, Ica maxi, lidel m. m. 

Vill ni prova nått jätte roligt och aktivt..

åk till Treewalker

Vänliga hälsningar Familjen Kjøge

Av: ()

Annons
Annons
Till toppen av sidan

Om Barnsemester.se

Barnsemester.se är en turistguide för barnfamiljer med tips, inspiration och information om kul barnaktiviteter, familjenöjen, evenemang och utflyktsmål med fokus på barn och familj.

Sök på aktiviteter att göra med barn utifrån dina krav och önskemål. Syftet är att förenkla för dig att hitta saker att göra med familjen under allt från korta utflykter under lediga dagar till semester längre bort.

Här finns också tips inför resan, planeringstips och massor av andra semestertips som passar dig som ska på semester med barn.

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, tips och erbjudanden.


© Copyright 2003 - 2021 Barnsemester.se