Höghöjdsbanor för alla äventyrare!
Annons
Reseberättelse:

Höghöjdsbanor för alla äventyrare!

(Danmark, Sjælland, Haslev (Næstved), Camp Adventure)

Säkrad för överfart

Ett hinder av nät

Hinder på rörliga stockar

En dag i början av augusti hade vi bokat in oss på Camp Adventure, Danmarks största klätterpark med höghöjdsbanor. Vi hade pratat om att besöka denna plats, och nu fick vi chansen som testfamilj.

Vi är Mamma och Pappa och två killar på 9 år resp 12 år .

Camp Adventure ligger på Sjælland ca en timme söder om Køpenhamn, mot Næstved.

Det var tydligt skyltat och väldigt lätt att hitta dit, en stor fin gammal gård med bra parkeringsmöjligheter. Vädret var perfekt denna dag, lite sol och lite moln, och miljön vi landade var underbar.

Tid bör bokas innan besöket, se hemsidan, och boka en så tidig tid som möjligt eftersom parken kräver en hel dag och tiden går fort där. Det är ett pris per person och det ger tillgång till alla höghöjdsbanor under hela dagen. När det var vår tid gick instruktörerna igenom med oss i en samlad grupp hur selar och hjälmar skulle sättas på, de gick även runt och kände och såg till så att utrustningen satt rätt. Alla Instruktörer vi var i kontakt med under dagen pratade danska, men de förstod svenska och var väldigt hjälpsamma så den språkliga biten var inga problem.

Praktiska kläder, skor och handskar är att rekommendera. Handskar köpte vi i shopen för 25 kronor paret. Riktigt bra handskar som även fanns i små storlekar till barn. Det fanns värdeskåp där man kunde låsa in värdesaker då det är svårt att ha en massa saker med sig under detta äventyr.

Sedan vandrade vi iväg mot testbanan. Där gick en annan instruktör igenom med oss hur selen fungerade och allt annat som gällde. Selarna var av senaste säkerhetssystemet, det var magneter som kände av att man var kopplad/säkrad och man kunde på så sätt inte vara osäkrad när man väl var uppe i banorna. Därefter var det bara att testa på en av testbanorna, det fanns fyra likadana korta testbanor så det tog vi oss snabbt igenom. Selarnas säkerhet kändes verkligen säker! Sen vara det bara att ge sig iväg på äventyret.

10 olika höghöjdsbanor namngivna i olika färger, det fanns en stor tydlig tavla som talade om hur de olika banorna var uppbyggda. Svårighetsgrad, banans längd, höjd och antal linbanor fanns anvisat där, men även vem banan passade bäst för såsom familjen eller äventyraren, vilken ålder och längd mm.

Vi kände att vi börjar från början. Vi tog oss snabbt igenom orange och ljusgul bana. Båda var för nybörjare, men med många roliga hinder. Både 9-åringen och 12-åringen, ja även mamma o pappa, tog sig lätt igenom dessa två banor.

Vi gav oss på gul bana och grön bana, riktigt roligt och utmanande...

Vi hade picknick-korg med oss, och då fanns det en linbana "Kaffelaffen" som gick direkt till startområdet där vi kunde äta. Det fanns även möjlighet att köpa glass, dricka,  smörgåsar mm i shopen. Sedan vara det bara att ta "Kaffelaffen" tillbaka till klättringsområdet när det var färdigätit.

Så praktiskt och så härligt!

Den grå banan innehöll hela 9 linbanor för den som vill sväva fram mycket. Lila och pink bana var av karaktären adventure, längd rekommendation 130 cm. Vår 9-åring som är 139 cm hade det kämpigt längdmässigt på några av hindren här, så längd rekommendationerna är bra att hålla sig till. Men med styrka och vilja så fixa han det.

Dagen gick väldigt fort. Det var en underbar dag och vi besöker mer än gärna denna plats igen. Vi hann inte med de tuffaste banorna blå och röd så dessa får det bli vid nästa besök.  Båda våra killar tyckte det var riktigt roligt, och ville verkligen inte åka därifrån fast det var stängning. Kan helt klart rekommendera ett besök om man vill uppleva vacker natur, höga höjder, utmaningar samt att sväva fram i linbanor.  Camp Adventure utökas hela tiden och nästa år, 2018, ska ”Tårnet” stå klart, det är ett 45 meter högt spiraltorn som man vandrar 600 meter upp i. Bara det låter som ett spännande äventyr.

Tack Camp Adventure för en underbar dag fylld med äventyr! /2017

 

Av: ()

Annons
Annons
Annons
Till toppen av sidan

Om Barnsemester.se

Barnsemester.se är en turistguide för barnfamiljer med tips, inspiration och information om kul barnaktiviteter, familjenöjen, evenemang och utflyktsmål med fokus på barn och familj.

Sök på aktiviteter att göra med barn utifrån dina krav och önskemål. Syftet är att förenkla för dig att hitta saker att göra med familjen under allt från korta utflykter under lediga dagar till semester längre bort.

Här finns också tips inför resan, planeringstips och massor av andra semestertips som passar dig som ska på semester med barn.

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, tips och erbjudanden.

 

© Copyright 2003 - 2024 Barnsemester.se