Besök Tekniska museet och få en spännande rolig dag för hela familjen!
Annons
Reseberättelse:

Besök Tekniska museet och få en spännande rolig dag för hela familjen!

(Sverige, Stockholm, Tekniska museet)

Ingången till MegaMind - från örat via hörselgången till hjärnan..

Tävla i sportutställningen!

Spela dataspel med hela kroppen!

Vi hade förmånen att få testa Teknisk museet i början av augusti, två vuxna och tre barn 7,10 och 12år. Det blev en lördag, så det var ganska mycket folk.

Det nya var utsällningen MegaMind, som är platsen där du utforskar och experimeterar dig till nya smarta ideer. Idéer är svaret på alla frågor och lösningen på alla problem. I MegaMind utforskar du hur det funkar och hur du kan träna din hjärna att bli ännu påhittigare. Du får t ex testa att måla med ögonen och via Brain Activity förflytta en boll med tankekraft. Det var populärt med många åskådare, både vuxna och barn. Tyvärr var de inte något bra kösystem, men det jättekul för alla som hann testa. Olika stationer visade hur vi använder oss av våra sinnen. Om man vill förbättra köandet och instruktiner,kan det vara bra med mer personal som cirkulerar i själva utställningen.

För yngre barn fanns möjlighet att bygga med klossliknande kuddar. Och sen den uppskattade hinderbanan med rutschkanor! Medan de yngre springer av sig kan övriga duellera i rodd, slalom och andra sporter. Eller köra dataspel på "riktigt" och på en klättervägg samla poäng.

Efter några timmar behövs påfyllning av energidepåerna.Matsäcksrummet är jättefint och rymligt med mikro. Det fanns också en tältrestaurang ute, i väntan på att en ny inomhus ska öppnas senare i september. Framkomligheten är bra för barnvagnar och rullstolar ,och toaletterna fräscha.

Förutom MegaMind tyckte barnen det var kul att se hur diskmaskinen diskar och ur de riktgt gamla cyklarna såg ut. Gruvan besöktes och visningenen av modelljärnvägen följdes noga. I museibutiken fanns många spännande presenter som sattes upp på önskelistan.

Vi rundade av besöket med varsin glass, och kom överens om att ett till besök vore bra så att man kan testa det som inte hanns med. I september ska det också öppnas en matematikinspirerande lekutställning ute, oc den tror jag de yngre kommer gilla.

 

Av: ()

Annons
Annons
Annons
Till toppen av sidan

Om Barnsemester.se

Barnsemester.se är en turistguide för barnfamiljer med tips, inspiration och information om kul barnaktiviteter, familjenöjen, evenemang och utflyktsmål med fokus på barn och familj.

Sök på aktiviteter att göra med barn utifrån dina krav och önskemål. Syftet är att förenkla för dig att hitta saker att göra med familjen under allt från korta utflykter under lediga dagar till semester längre bort.

Här finns också tips inför resan, planeringstips och massor av andra semestertips som passar dig som ska på semester med barn.

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, tips och erbjudanden.

 

© Copyright 2003 - 2024 Barnsemester.se