Rolig och trevlig djurpark
Annons
Reseberättelse:

Rolig och trevlig djurpark

(Sverige, Borås, Borås Djurpark)

Vi besökte Borås djurpark en solig, varm dag i juli. Vi var två vuxna, en tjej på 7 år och en tjej på 9 månader. Vi kom dit 30 min efter öppning, det kom rätt mycket folk med det fanns ändå gott om parkeringsplatser och kön in var inte särskilt lång, det var flera kassor öppna. Vi ville gå gångbron som är byggd flera meter över marken, det var massor med trappsteg upp dit, men eftersom vi hade barnvagn med oss fick vi ta hissen upp. Hissen var liten så kön var rätt lång då flera hade barnvagn med sig.

Gångbron var rolig, det var spännande att gå så högt upp i luften. Det första man kom fram till var savannen. Där fanns bufflar, elefanter, strutsar o antiloper m.m. Här stod vi och tittade länge på djuren. De fanns två elefantungar som var extra roliga och söta att titta på. Du ser djuren väldigt bra på savannen och man kan "följa efter" ifall djuren flyttar sig till en annan ände. Även vår minsta tyckte om detta. Girafferna var inte ute på savannen utan höll till i ett hus bredvid. Där kunde man komma riktigt nära och uppleva hur höga de egentligen är. 

Vi stannade förbi Restaurang savannen som ligger på en höjd bredvid savannen. Här finns en stor uteservering där man kan sitta och blicka ut över djuren. Här fick vi snabb, bra mat och hade utsikt över djuren. Priserna var inte för dyra utan lagom. Det fanns även micro för att värma barnmat. Vi tog pannkakor och frallor som fika här, för att kunna hålla oss mätta o satsa på en senare middag. Nedanför savannen fanns flera toaletter och skötbord, de va städade och de spelades musik och djurläten inuti dem.

Härefter gick vi till aporna, där det var matning och information från djurskötarna. Det var massor av folk som ville se matningen så det var svårt att komma nära och se. Alla apor var utomhus, så i aphuset fanns inte så mycket att titta på. En apa hade precis fått en liten apunge som var jätte söt att titta på. 

Härefter stannade vi förbi kiosken som hade lite allt möjligt att erbjuda, vi tog en god mjukglass och kaffe för att sedan gå vidare mot de andra djuren. Överallt finns det bänkar där man kan stanna för en paus eller fika. Efter att ha tittat på bl.a. Lejon och varg så kom vi fram till björnhuset (fikaställe). Strax innan björnhuset så finns en lekpark dit vår 7-åring absolut ville stanna förbi och leka. Här kan man klättra, gå hinderbana och pumpa vatten. Det finns även två skogsmaskiner för barn där man kan prova att stapla stockar. Denna lekparken var mycket uppskattad och hon ville inte gå därifrån. Här finns det även en grillplats där du kan grilla medhavd mat och bra toaletter och skötbord. Här stannade vi ett tag innan vi gick upp för att se matningen av björnarna. 

Björnarna var en klar favorit bland djuren. De var lätta att se eftersom man stod på en gångbro och tittade ner på dem. När de skulle leta efter maten som djurskötarna lagt ut så sprang de runt över allt. Även vår 9-månaders verkade älska att se hur björnarna badade och letade efter maten bland stenar och i gräset.

Vi gick sedan vidare, såg älgar, gätter och sälar. Innan sälarna fanns det små "hus" där man kunde undersöka hur djuren bodde. Krypa in i ett gryt, hälsa på fladdermusen eller klättra upp i ett fågeltorn. Detta tyckte vår 7-årig var roligt och spännande att undersöka. 

Vid sälarna stannade vi för lite medhavd fika och vätskepåfyllning.

När vi gick vidare stannade vi förbi grilltältet för att se ifall vi kunde ta middag där, men det var dyrt och personalen verkade inte bry sig om besökarna utan "hängde" mest. Ingen annan hade stannat för att äta där heller, så vi beslöt oss för att gå vidare. Nu kom vi till Simbaland. Här finns en stor lekpark med ett lejon i mitten som du kan klättra in i. Här fick vår äldsta stanna o leka. Det var en roligt och fin lekpark med massa möjligheter till att klättra, springa och utforska. Tillsist fick vi gå vidare igen då vår minsta inte längre var road av att vara "stilla" och titta på. 

Efter järv och minipanda så kommer man fram till bondgården där man har möjlighet att gå in och klappa djuren. Detta var mycket uppskattat av båda tjejerna då man fick komma nära och kunde springa runt och titta och ibland till och med våga klappa. Getter och minigrisar var det som fick klappas. I kaninlandet kunde man krypa in och springa i tunnlarna för att sedan krypa upp och titta ut genom en glaskupol för att se kaniner, här hade vi roligt en bra stund. Bredvid bondgården finns en suvenirbutik, de var rätt dyra, så inga inköp gjordes där. Däremot lånade vi nyckeln till amningsstugan som låg jämte. Här kunde man amma i lugn o ro, det fanns en soffa att amma i, lite leksaker, Micro, vatten och skötbord. När du var klar låste man och lämnade tillbaka nyckeln igen. Detta gjorde att du verkligen kunde sitta i lugn o ro utan att fler ammade där. Vid bondgården finns även ett fik, de hade inte mycket att erbjuda och vi var hungriga på middag. Eftersom detta nästan var slutet på parken bestämde vi för att gå upp till restaurang savannen igen, det finns en väg upp dit härefter så man slipper gå hela vägen tillbaka. När vi kom dit var dock hela restaurangen full med folk! De serverades buffé, men denna var kladdig och såg oaptitlig ut. Överallt var disk, skräp och brickor som inte plockats av från borden och ljudvolymen var jätte hög från allt folk. Inte alls samma känsla som när vi var där innan det var lunchtid. Vi beslutade att leta matställe utanför parken istället. Nästa gång tar vi med oss egen mat och grillar. Räkna med att ett besök på Borås djurpark tar en heldag, vi var där nästan till stängningsdags.

Av: ()

Annons
Annons
Annons
Till toppen av sidan

Om Barnsemester.se

Barnsemester.se är en turistguide för barnfamiljer med tips, inspiration och information om kul barnaktiviteter, familjenöjen, evenemang och utflyktsmål med fokus på barn och familj.

Sök på aktiviteter att göra med barn utifrån dina krav och önskemål. Syftet är att förenkla för dig att hitta saker att göra med familjen under allt från korta utflykter under lediga dagar till semester längre bort.

Här finns också tips inför resan, planeringstips och massor av andra semestertips som passar dig som ska på semester med barn.

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, tips och erbjudanden.

 

© Copyright 2003 - 2024 Barnsemester.se