Trevlig djurpark med många djur och möjlighet att komma nära inpå
Annons
Reseberättelse:

Trevlig djurpark med många djur och möjlighet att komma nära inpå

(Danmark, Aalborg, Aalborg Zoo)

Stor lekpark mitt i djurparken

Dvärgflodhäst med 8 månader gammal unge

Mäktig Kajman i tropiska huset

Aalborg Zoo Vi åkte bil från Fredrikshamn och när vi kom fram konstaterade vi att djurparken ligger verkligen mitt i stan. Trots detta hade de löst parkeringssituationen mycket bra. Vi var där strax efter att de öppnade så det var ganska lugnt i början. Vi tog till höger när vi kom in, förbi fåglarna för att se rovdjuren först innan det blev för mycket folk. Det som vi tyckte var bäst med parken var att vi kunde komma så nära alla djur. Sen kan man ju alltid ha åsikter om storleken på hägn för djurens välmående. Jämfört med Kålmården var dessa hägn små. Dock är sannolikheten att komma nära djuren mindre där. Under dagen har de aktiviteter vid ca 10 stycken områden då de berättar om djuren och matar dem. Tyvärr missade vi visningen av djuren på stora scenen då det var dålig information om detta vid ingången. Vi åt lunch vid en liten kiosk som sålde korv, nuggets och mackor vilket var lite dyrt och lite trist mat. Det fanns även en restaurang med buffé men då hade vi blivit ruinerade. Det vi upptäckte att vi skulle ha gjort var att ta med oss mat att grilla. De hade ett ganska stort område med bord och två stora grillar som var igång hela dagen där man kunde grilla medhavd mat. Annars fanns det mycket platser för att sätta sig ner och äta picknick. Till exempel vid savannen där girafferna stod och spanade på alla som åt. Efter maten var barnen lite less och då passade det perfekt att leka av sig lite i den stora lekparken som fanns mitt i djurparken.  Efter leken gick vi vidare till tropiska huset och lite fler djur såsom myrslok, sengångare och dvärgflodhästarna. Våra barn var 1 år respektive 4,5 år. Det fungerade bra men min systers dotter på 1,5 år ville bara springa vilket var lite svårt med så mycket folk i parken som det blev på slutet så de gav upp tidigare än oss. Några saker Aalborg zoo skulle kunna förbättra är att ha lite mer synlig personal. Toaletterna var få, ofräscha och dåligt skyltat till. Det fanns ingenstans där vi kunde fylla på våra vattenflaskor. Över lag en bra djurpark med många djur på liten yta utan att det blev trångt. Det var värt en timmes bilresa men inte mer.

Av: ()

Annons
Annons
Till toppen av sidan

Om Barnsemester.se

Barnsemester.se är en turistguide för barnfamiljer med tips, inspiration och information om kul barnaktiviteter, familjenöjen, evenemang och utflyktsmål med fokus på barn och familj.

Sök på aktiviteter att göra med barn utifrån dina krav och önskemål. Syftet är att förenkla för dig att hitta saker att göra med familjen under allt från korta utflykter under lediga dagar till semester längre bort.

Här finns också tips inför resan, planeringstips och massor av andra semestertips som passar dig som ska på semester med barn.

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, tips och erbjudanden.

 

© Copyright 2003 - 2024 Barnsemester.se