Annons
Reseberättelse:

Lagom stort vattenland men dyrt.

(Sverige, Sunne, Sunne Sommarland)

Efter mycket tjat av våra två tjejerna, 8 och 12 år, besökte vi till slut Sunne Sommarland. Pga väder och annat så blev besöket på deras sista öppna dag för säsongen men det var kanske bra för det var lagom med folk och i stort sett inga köer :-).

Vi började med att duscha och byta om. Omklädningsrummen var stora och bra men det fanns bara 4 duschar så vid stängningsdags blev det fort lång kö...

Värdesakerna kunde du hyra ett skåp till om du ville och kläderna lämnades på egen risk, det fanns inga skåp utan bara krokar.

I vattenparken fanns en avdelning för de små/mindre, en pool, flera olika vattenrutschkanor, hinderbana på land och i vattnet, hoppkudde mm.

 

Tjejerna började med att testa barnpoolen och dess vattenrutschkana vilken fick klart godkännt av 8-åringen då hon inte är lika pigg som storasyster på att åka.

 

Sen bar det av till de större vattenrutschkanorna. Pappa och tjejerna testade flera olika medan mamma som inte kan gå i så mycket trappor tittade på och hejade på dem när de kom ner :-) Till slut åkte hela familjen en vattenrutschkana dör man kan sitta allihop i en gummiring. Den verkar inte så farlig tänkte mamman men ack vad hon och lilltjejen bedrog sig... 

Om man inte tycker om att åka genom vattenfall och mörker bör man låta bli denna. Vi visste inte att det skulle bli helt kolsvart en bit och lilltjejen blev jätterädd! Som tur var gick det över efter ett tag och hon vågade åka andra saker.

Vid lunch tittade vi på utbudet och det bestod av korv och hamburgare i små bodar eller tacobuffe i resturangen. Helt okej priser för att vara ett sommarland. Det fanns gott om plats runt omkring att sitta om man hade egen matsäck7fika med sig och det fanns solstolar att hyra.

 

Efter lunch kande mamma och pappa pusta ut en stund medan tjejrna åkte Lazy River innan det var dags att testa Wipe out banan!

På wipe out banan måste man kunna simma men alla får (måste ha) flytväst på sig, även vuxna. Den tyckte alla var jätterolig men svår och man var helt slut efteråt.

Efter det tog vi en glasspaus innan det var dags för hinderbanan på land! Jag kan ju säga att en trång hinderbana på land i solen och en person i badkläder och lite småblöt inte var den bästa kombon :-D Vi fastnade och brände oss lite omvartannat men roligt var det så det blev några vändor i den sen behövde vi inte träna mer på ett tag :-)

 

Allt som allt hade vi en härlig dag och tjejerna vill väldigt gärna åka tillbaka igen nästa år! Jag tycker det var lagom stort och vi kund låta tjejerna gå själva då vi hade bra uppsikt runt parken. Personalen var trevlig och det var rent och fräscht.

Det som var negativt, och som jag hörde fler än mig prata om, var att alla fick betala inträde. Jag hade gärna åkt dit oftare, då vi bor drygt en timmes bilfärd bort, men jag vill inte betala 250 kronor för att bara gå in och hålla koll på tjejerna då jag själv inte klarar av att springa i alla trappor. Jag såg mor/farföräldrar som inte var ombytta men var där med barnbarnen och de fick betala för att följa med dem in...

 

Ett tips är ta med något att sitta på ex en filt och fika då det går åt en hel del energi och vätska under en heldag i parken :-)

Av: ()

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Till toppen av sidan

Om Barnsemester.se

Barnsemester.se är en turistguide för barnfamiljer med tips, inspiration och information om kul barnaktiviteter, familjenöjen, evenemang och utflyktsmål med fokus på barn och familj.

Sök på aktiviteter att göra med barn utifrån dina krav och önskemål. Syftet är att förenkla för dig att hitta saker att göra med familjen under allt från korta utflykter under lediga dagar till semester längre bort.

Här finns också tips inför resan, planeringstips och massor av andra semestertips som passar dig som ska på semester med barn.

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, tips och erbjudanden.


© Copyright 2003 - 2021 Barnsemester.se