Annons
Reseberättelse:

En underbar dag på Tivoli i Köpenhamn!

(Danmark, Köpenhamn, Tivoli)
Den 27 Juni -17 tog vi en mysig roadtrip över bron till Köpenhamn, Danmark. Vi hade nämligen till vår stora lycka blivit utvalda som testfamilj att få uppleva och prova på en riktig heldag på Tivoli... och en riktig heldag blev det också, från morgon till kväll.


Vi, en familj på 2 vuxna och två barn som är 7år och 8år gamla, skulle jag vilja säga en alldeles perfekt kombination för kunna använda åkbanden till fullo. Det fanns mängder av spännande åkattraktioner som riktar sig till olika åldrar (längder cm) som på många andra nöjesfält. Barnen kunde åka i princip allt, själva eller tillsamman med vuxen med sina 120+ cm. Undantags fall var någon enstaka "värsting"  karusell.
Detta ledde till att vi provade i princip alla åkattraktioner i parken, barnen hade många favoriter bl.a Himmelskibet, Rutschebanen, Aquila tyckte de var jätteskoj och åkte flera gånger.Bortsett från detta så är detta en park som säkerligen kan falla de flesta i smaken, även om man har yngre barn så finns det mindre karuseller delvis samlade i parken och en jättefin lekplats som lockade för både mindre och lite större barn. Miljön är oerhört slående vacker, det är underbart att bara strosa runt i parken och titta på alla fina byggnader, växtligheter och båtar - och påfåglarna som våra barn tycker är så otroligt vackra.


Det fanns även ett stort utbud utav restauranger, glassbarer osv - så hittar du det garanterat där och många barnvänliga alternativ.


Köerna till vissa av åkattraktionerna hade kunnat vara något kortare, är väl det enda negativa vi skulle kunna säga om denna fantastiska park och heldag - men vi hann ändå med att åka allt som vi ville och flera gånger om där till, så var inget jätteproblem :)

Av: ()

Hej! Du har väl inte missat tävlingen som ligger ute just nu? Visa »
Annons
 » Tävlingar just nu!
Två stugnätter i valfri stugtyp sommaren 2020
Vinn stugsemester på First Camp Kolmården!
Vinnarlistan »
Populära erbjudanden
Fri entré för ett barn per betalande vuxen på Åbergs Museum
10% rabatt på entrén på Borås Djurpark
10% rabatt på alla aktiviteter på Halmstad Aktivitetscenter
Fler erbjudanden
Annons
Populära familjenöjen
Sörsjöns Äventyrspark
Östergötland
Gröna Lund
Stockholm
Randers Regnskov
Danmark
Fler tips
Annons
Annons
Annons
Annons
Till toppen av sidan

Om Barnsemester.se

Barnsemester.se är en turistguide för barnfamiljer med tips, inspiration och information om kul barnaktiviteter, familjenöjen, evenemang och utflyktsmål med fokus på barn och familj.

Sök på aktiviteter att göra med barn utifrån dina krav och önskemål. Syftet är att förenkla för dig att hitta saker att göra med familjen under allt från korta utflykter under lediga dagar till semester längre bort.

Här finns också tips inför resan, planeringstips och massor av andra semestertips som passar dig som ska på semester med barn.

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, tips och erbjudanden.

© Copyright 2003 - 2020 Barnsemester.se
Barnsemester.se använder kakor (cookies) för att fungera på bästa sätt.
Tillåt cookies