Legoland i maj
Annons
Reseberättelse:

Legoland i maj

(Danmark, Bilund, Legoland)

SEAT trafikskola

Miniland Göta Kanal

Atlantis

Vi åkte till Legoland en måndag i maj med våra barn på 6 och 9 år, vilket var perfekt för det var inga köer men ändå skönt väder.

Det första vi gjorde var att gå och boka Seat trafikskola så vi var garanterade platser där. Trafikskolan är för barn mellan 7-13 år men vi drog en liten vit lögn och sa att sonen var 7 trots att han inte riktigt är det än.

Sen tog vi oss längst bort i parken och tittade på Ice pilot school, barnen vågade inte testa men det såg verkligen coolt ut. Vi tittade även på pingvinerna som man fick se på nära håll då flera av dem simma vid glaset.

Vi betade av parken bakifrån och i början gick vi rakt in i attraktionerna, ingen kö alls, vilket vi tyckte var så skönt. Det var facinerande att se alla Legobyggen, som var överallt. I träden satt det fåglar och hängde apor, i rabatterna fanns det alltid nånting att titta på (Jättefina välskötta rabatter med olika legofigurer) till och med i vattnet var det drakar och dylikt. 

Nu var det dags för trafikskolan. En förälder fick stanna kvar och tolka ( från Engelska) alla trafikregler som de berättade om i en lektion innan de fick köra bilarna. 

Sen var det bara att springa till bilarna och alla förädrar fick ställa sig utanför och titta på. Det var rödljus, stopp och väjningspliktskyltar, rondell, tankstation och biltvätt. bröt man mot trafikreglerna som kom polisen och påminde.

Barnen tyckte det här var det bästa i hela parken och efteråt fick de ett körkort som de stolt visade upp.

Eftersom vi inte hade några småbarn så testade vi inget av de aktiviteterna som fanns för dem.

Det var roligt att parken var uppdelad i områden med olika teman tex Ninjago world där du fick prova ta dig förbi Lloyds laserstrålar.

Nu började det bli lite mer folk och man fick köa up till 10 min vilket var helt ok. Vi hade valt att ta med oss eget att äta för att både spara pengar och tid, men det fanns flera ställen man kunde äta på eller köpa glass och dylikt.

I Atlantis by SEA LIFE tittade vi på rockor, hajar och andra fiskar, självklart var det lego kreationer även i akvarierna i form av ubåtar och dykare.

Vi avslutade vårt besök i miniland där vi tillbringade kanske 40 min varav 20 min efter stängningstid.

Pappan i familjen var helt lyrisk över alla byggen som var kopior av olika saker tex göta kanal som hade en fungerande sluss. Det fanns hur mycket som helst att titta på och båda barnen tyckte det var jätte häftigt. Sonen på 6 år som är mest legotokig var jätte fascinerad av tekniken som gjorde att allt rörde sig.

När klockan var 20 min över stängning släppade vi med oss pappan ut som hade kunnat spenderad en timme till i miniland.

Sen begav vi oss trötta men nöjda mot hotellet igen. Barnen gav det 10/10 och tyckte trafikskolan och miniland var bäst. Barnen tillräckligt stora för att inte bara titta på alla byggen utan också undra hur all teknik fungerade, men inte så stora att de behövde mer action.

 

 

 

 

Av: ()

Annons
Annons
Annons
Till toppen av sidan

Om Barnsemester.se

Barnsemester.se är en turistguide för barnfamiljer med tips, inspiration och information om kul barnaktiviteter, familjenöjen, evenemang och utflyktsmål med fokus på barn och familj.

Sök på aktiviteter att göra med barn utifrån dina krav och önskemål. Syftet är att förenkla för dig att hitta saker att göra med familjen under allt från korta utflykter under lediga dagar till semester längre bort.

Här finns också tips inför resan, planeringstips och massor av andra semestertips som passar dig som ska på semester med barn.

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, tips och erbjudanden.

 

© Copyright 2003 - 2024 Barnsemester.se