Museum Obscurum - kliv in i en mystisk värld
Annons
Reseberättelse:

Museum Obscurum - kliv in i en mystisk värld

(Danmark, Nykøbing Falster, Museum Obscurum)

Läskiga foton

Hemliga rummet

Varulv

Vampyrskelett

Vi fick möjligheten att besöka Museum Obscurum som testfamilj och en tidig morgon begav vi oss hemifrån Skåne till Danmark. Eftersom våra barn liksom vi tycker om mystiska och hemlighetsfulla saker, såg vi alla fram emot besöket. Våra fyra barn är i åldrarna 4-10år och inte så känsliga för mystiska miljöer och ting. I museet möttes vi av en mysig miljö med gammaldags känsla. På museet får du kliva in i Cornelius S.C Rödders hem och barnen tyckte det liknade Harry Potter-filmerna. Cornelius var en samlare och det fanns en hel del bisarra och mystiska föremål på museet. På väggarna fanns mystiska och lite obehagliga foton och i rummen fanns spår och skelett av mystiska varelser. Mest obehaglig tyckte barnen varulven var som såg väldigt verklig ut. Även skeletten och andra föremål såg äkta ut så som lämningar av feer, vattenman och skeppsnisse. Tyvärr var huvudparten av informationen på danska så det gjorde det svårt för barnen att själva läsa och utforska. Det fanns en del interaktiva skärmar med information, där tyska och engelska kunde väljas men de satt så högt upp att barnen inte kunde nå. Själva museet gick vi genom på ca 45min och då stannade vi och utforskade allt vi kunde hitta. Barnen tyckte det var spännande men jag upplevde att det var lite på gränsen för vad vår minsta på 4år klarade av. Kanske hade det blivit mindre spännande om det varit mer besökare där samtidigt, nu hade vi hela museet för oss själva, vilket gav en utmärkt möjlighet att utforska allt men även gjorde miljön mer obehaglig och skrämmande. Även om det är ett litet museum rekommenderar jag ändå ett besök om ni inte är alltför lättskrämda. Det är spännande för hela familjen att kliva in i denna mystiska miljö och det manar till eftertanke kring vad som är verkligt och vad som är fantasi, något som har skapat spännande och givande diskussioner efter besöket.     

Av: ()

Annons
Annons
Annons
Till toppen av sidan

Om Barnsemester.se

Barnsemester.se är en turistguide för barnfamiljer med tips, inspiration och information om kul barnaktiviteter, familjenöjen, evenemang och utflyktsmål med fokus på barn och familj.

Sök på aktiviteter att göra med barn utifrån dina krav och önskemål. Syftet är att förenkla för dig att hitta saker att göra med familjen under allt från korta utflykter under lediga dagar till semester längre bort.

Här finns också tips inför resan, planeringstips och massor av andra semestertips som passar dig som ska på semester med barn.

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, tips och erbjudanden.

 

© Copyright 2003 - 2024 Barnsemester.se