En resa tillbaka till medeltiden
Annons
Reseberättelse:

En resa tillbaka till medeltiden

(Danmark, Nykøbing Falster, Middelaldercentret)

Tornerspel

Ladda katapulten

Medeltida byn

Mot katapulterna

I samband med besök på Museum Obscurum besökte vår bestående av två vuxna och fyra barn i åldrarna 4-10år, Middelaldercentret på Nyköbing-Falster. En park i medeltida miljö med något för hela familjen. När vi kom in på museet fanns en häst rustad för tornerspel som alla barnen provsatt. Direkt när vi kom ut i själva parken fanns det flera medeltida spel och lekar att välja mellan som barnen genast började testa. De var ordentligt kluriga och utmanande och även vi vuxna tyckte det var kul att prova. När vi vandrade vidare kom vi till en by där personer klädda i tidsenliga kläder lagade mat och färgade kläder och garn i husen. Man fick gå in i husen och se hur man bodde och personerna förklarade även hur de gick tillväga med maten och färgningen av tyger. Byn är mysigt byggd och man får verkligen en känsla av hur det var att bo i en medeltida by. Gäss och höns sprang fritt, grisar vilade i inhängnader villket bidrog tll atmosfären. Under dagen finns olika aktiviteter planerade och dagen började med att alla skulle hjälpas åt att skjuta med två jättestora katapulter. Besökare fick hjälpas åt att spänna repen och även skjuta iväg. Allt leddes av en man kallad Vaktmästaren av övrig personal. Alla var klädda i tidsenliga kläder och levde sig in i sina roller, vilket förhöjde upplevelsen mycket. All personal i parken bjuder verkligen på sig själva och gör vistelsen mycket rolig och man känner sig hela tiden underhållen och delaktig i aktiviteterna. Innan det var dags för tornerspel promenerade vi i den magiska skogen där vi fick läsa om olika väsen som funnits i de medeltida skogarna. Barnen lekte även i den teknologiska parken där man får prova och får en inblick i medeltida tekniska innovationer. När det var dags för tornerspel delades publiken upp i varsitt lag som hejade fram sin riddare. Alla var verkligen delaktiga och publiken bjuds in att vara aktiv på ett lekfullt sätt. Barnen tyckte detta var riktigt roligt och hejade fram vår riddare och buade på motståndaren. Allt skedde på ett mycket lekfullt och glatt sätt. Detta är verkligen en fin park med något för alla där man med lätthet spenderar en hel dag. Den mesta informationen är på danska men om det finns utlänska gäster berättar de även på engelska. Tyvärr var kafé och restaurang i dyraste laget så jag rekommenderar att ta med en picknickkorg och äta på någon av parkens många bord. Det är fint och fräscht överallt i parken och all personal är välkomnande och hjälpsam.      

Av: ()

Annons
Annons
Annons
Till toppen av sidan

Om Barnsemester.se

Barnsemester.se är en turistguide för barnfamiljer med tips, inspiration och information om kul barnaktiviteter, familjenöjen, evenemang och utflyktsmål med fokus på barn och familj.

Sök på aktiviteter att göra med barn utifrån dina krav och önskemål. Syftet är att förenkla för dig att hitta saker att göra med familjen under allt från korta utflykter under lediga dagar till semester längre bort.

Här finns också tips inför resan, planeringstips och massor av andra semestertips som passar dig som ska på semester med barn.

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, tips och erbjudanden.

 

© Copyright 2003 - 2024 Barnsemester.se