En dag på Givskud zoo
Annons
Reseberättelse:

En dag på Givskud zoo

(Danmark, Givskud, Givskud zoo)

Vi fick mata kameler

En gorilla poserade så fint framför oss

Under dinosaurien

I början av juni tillbringade vi dagen på Givskud zoo i Danmark. Vi kom lagom till kamelmatningen och fick morötter av djurskötaren, vilket gjorde att vi fick riktig närkontakt med kamelerna.

Därefter fortsatte vi turen, både i bilen och till fots. Just detta att man ser djuren från olika håll, dels i bilen och dels vid sidan, gjorde att man alltid kom nära djuren och missade inget.

Inne i parken fanns två parkeringar där man ställde bilen och enbart gick till fots. Alla inhägnader var uppbyggda så att inga djur missades. Även om vissa inhägnader var enorma, som t.ex. den hos gorillan, var de långsmala så oavsett var djuren befann sig, såg man dem. När man gick inne hos lemurerna och de mindre aporna, sprang de lösa runt dig.

Höjdpunkten var när man tog bilen genom de stora grindarna till lejonen. En häftig känsla att vara 3 meter från ett stort lejon med bara en bildörr mellan oss. Och vetskapen att de kan komma ännu närmre om de vill.

Lunchen intogs på en av restaurangerna i parken. Vi blev alla nöjda och mätta och ansåg att det var prisvärt. Vi stannade även en stund på en av de många lekplatserna i samband med matställena. Det var fina lekplatser med många olika aktiviteter för olika åldrar, och mer än en uppsättning av varje ”leksak” så många kan leka samtidigt.

Vi avslutade med en runda i dinosaurieparken. Detta uppskattades av båda barnen. Det var fina och välgjorda dinosaurier och vissa hade ljud och rörelse. Och en del stod utanför staketen så man kunde gå fram och känna på dem. Rundan avslutades med aktiviteter som att gräva fram ben och hugga i sten.

 

 

Av: ()

Annons
Annons
Annons
Till toppen av sidan

Om Barnsemester.se

Barnsemester.se är en turistguide för barnfamiljer med tips, inspiration och information om kul barnaktiviteter, familjenöjen, evenemang och utflyktsmål med fokus på barn och familj.

Sök på aktiviteter att göra med barn utifrån dina krav och önskemål. Syftet är att förenkla för dig att hitta saker att göra med familjen under allt från korta utflykter under lediga dagar till semester längre bort.

Här finns också tips inför resan, planeringstips och massor av andra semestertips som passar dig som ska på semester med barn.

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, tips och erbjudanden.

 

© Copyright 2003 - 2024 Barnsemester.se