Helt magisk plats
Annons
Reseberättelse:

Helt magisk plats

(Finland, Nådendal, Muminvärld)

Tofslan och Vifslan

Mumin huset

Mumin med Snusmumrik

Viloplatsen

Vi valde att åka med bil och väl framme blev vi lite fundersamma över parkeringen. Vi hittade parkeringar i närheten av muminvärlden men var inte deras egna parkeringar. Deras parkeringar låg bakom en matbutik, lite dåligt skyltat men man hittar tillslut tack vare Muminflaggor. Kostnaden var 10 euro för hela dagen, därifrån åkte man buss till parken och fick gå sista sträckan, även där dåligt skyltat vart man ska gå så vi följde strömmen. På plats blev man genast bemött av figurer som levde sig in i rollen. Där fanns teater på olika språk Svenska inkluderat ca varje timme. Showen var ca 15 minuter och väldigt uppskattad av mina barn på 3.5 år. Man får ha med sig bra skor för man får gå mycket. Vi hade en dubvelvagn med oss och kom enkelt överallt och tyckte inte det var allt för tungt. Ser inget hinder för rullstol förutom i Mumin huset där det var lite trångt och hade trappor i huset. I juli brukar det vara mer människor så denna gång var det mycket folk men inget som störde. Vill man svalka av sig finns en härlig strand så glöm inte att ta med badkläder. Hela parken var välplanerad och hade stigar som ledde en till olika attraktioner och under tiden såg man figurer från sagorna som levde sig in i deras roller att man fick en sån verklighets känsla. I varje sagohus man gick till fanns det alltid något roligt att göra. Mina barns favoriter var båten som var en lekpark som bjöd på vattenlekar och rutshkanor. Det positiva med hela parken var att ville man ta med picnik kunde man sätta sig på en gräsmatta lite vart som helst och ville man ha skugga fanns det också. Bästa platsen för trötta ben var viloplatsen, där låg många och sov på sackosäckar samtidigt som man hörde på en säga i högtalaren bredvid, man fick ligga på hängmattor och sovpölar med mjuka säckar under. Det var underbart att kunna vila fötterna och ligga i skuggan ett tag. Toaletter fanns lite överallt och ett stort plus för bköjbarn är att där får man muminblöjor gratis från nyfödd ålder till 17 kg. Vill man äta i parkens restauranger fanns där olika valmöjligheter, vi valde buffé men blev missnöjda på muminmammans kök, det kostade 15.90€ för vuxna och maten var ingen höjdare åtminstone för vuxna, barnen åt för 3.90€ vilket var mer prisvärt. Muminmammans kök stängde dock 16.00. Utöver sagovärld fanns också vid ingången vinstspel och ansiktsmålning. Ansiktsmålningen var väldigt uppskattad och priset var 6€ eller två för 10€ vilket vi tyckte var rimligt och fint blev det. Butikerna var däremot i överpris och kändes lite tråkigt. Allt som allt var vi super nöjda och kommer definitivt åka dit igen nästa år.

Av: ()

Annons
Annons
Annons
Till toppen av sidan

Om Barnsemester.se

Barnsemester.se är en turistguide för barnfamiljer med tips, inspiration och information om kul barnaktiviteter, familjenöjen, evenemang och utflyktsmål med fokus på barn och familj.

Sök på aktiviteter att göra med barn utifrån dina krav och önskemål. Syftet är att förenkla för dig att hitta saker att göra med familjen under allt från korta utflykter under lediga dagar till semester längre bort.

Här finns också tips inför resan, planeringstips och massor av andra semestertips som passar dig som ska på semester med barn.

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, tips och erbjudanden.

 

© Copyright 2003 - 2024 Barnsemester.se