Trevlig, välskött och mysig djurpark!
Annons
Reseberättelse:

Trevlig, välskött och mysig djurpark!

(Sverige, Borås, Borås djurpark)

Bron som leder till savannen

Elefanterna

Tigrarna

Övningskör med traktor

Pingvinerna badar och solar

Under två dagar i mitten av juli besökte vi Borås och Borås djurpark. Vi bodde inne i Borås på Scandic Plaza (ett fint hotell som tyvärr inte hade kapacitet att ta hand om alla de gäster som bodde där, vilket orsakade köer till hissarna, köer till frukosten, köer till bubbelpoolen, köer till personalen och köer till restaurangen.) Hotellet ligger dock nära djurparken och förmodligen är det ju inte alltid mycket folk där…

Vi var på plats vid Borås djurpark kl. 9:45, strax efter att det öppnat, och då fanns det massor av parkeringar och det var inga köer alls till entrén. Allt flöt på mycket smidigt. Barn under 4 år går in gratis och det finns tvåhjulade skrindor att hyra för 50kr. Hundar får inte följa med in. 

Precis innanför entrén finns souvenirbutik, toaletter och namnarmband att använda till barnen - mycket bra!

Man kan välja att gå två håll när man kommer in på djurparkens område och är man där för första gången (som vi var) känns ett av dem mer logiskt än det andra; nämligen upp över en lång inglasad bro. Då kommer man först fram till savannen och det blir lättare att , så att säga, beta av djuren utan att behöva gå fram och tillbaka. Det känns också som att man får mindre uppförsbackar åt detta håll…

Parken är verkligen full av sittplatser, både bänkar och bord, men också stora stenar, stockar och kullar. Det finns gott om papperskorgar längs vägarna och stigarna och det är rent och fräscht överallt. Burarna och inhägnaderna är städade och prydliga, även “back stage” i olika stall och byggnader där djuren står om nätterna är det städat, fräscht och fint.

Eftersom de flesta inhägnader är “nedgrävda” och besökarna ser djuren uppifrån så kan alla se. Även där det var mycket folk kunde man se djuren relativt väl. Vår tvååring såg över staketen till nästan alla djur. Murarna har antingen delvis glasväggar eller är lägre på vissa delar. Smidigt också för de som sitter i rullstol. Aporna kan man också se inomhus. Deras burar är i glas och där kan man stå i timmar och titta på apungarna som busar och orangutangerna som leker tittut med besökarna.

Muren till lejonens inhägnad var lite svår att se över för barnen, men då kunde man gå in och titta genom en glasvägg, och där fanns inga problem att se både de vuxna lejon och ungar.

Det finns kiosker där det finns möjlighet att köpa glass, dricka, snacks på flera ställen i djurparken, och på några ställen finns även lotteri där en lott kostar 5 kronor och en hel lottrad 20 kronor. Till vår 4årings besvikelse vann vi ingenting, men fick njuta av en liten pojkes stora glädje när han vann ett gosedjurslejon. Toaletter är väl utmärkta på kartan och de är fräscha och har en trevlig bakgrundsmusik. När vi var där spelades passande musik från Lejonkungen. Skötbord finns överallt där det finns toaletter.

Det finns en hel del saker att göra i parken förutom att titta på djuren. Olika lekplatser med klätterställningar, vattenlek, gungor och figurer att undersöka. Vi var där på en mycket varm dag så vattenleken var väldigt uppskattad av många. Trots fullt ös på alla lekplatser med massor av barn som gick nästintill bärsärk var lekplatserna fräscha och rena.

Förutom lekplatserna finns ett safaritåg som tar ca 20 minuter. Man sitter högt och ser därför djuren bra. Tyvärr kostar tåget 50kr per person. På lekplatserna finns möjlighet för barnen att prova på olika slags maskiner; skogsmaskiner, grävskopor osv. Detta kostar 10kr. De kan också köra traktor på en liten bana. Detta kostar också 10 kronor.

Mikrovågsugn finns på flera ställen och det finns också elektriska grillar utplacerade vid tre olika ställen om man vill grilla. Annars finns det korv och hamburgare att köpa. Vi åt buffé på Savannrestaurangen. Det var helt ok mat med lite för de små (75kr) och lite för de vuxna (135kr). Kaffe på maten kostar 10 kr.

Vid bondgårdsdjuren kan man gå in och kela med minigrisar och getter. Barnen kan också leka i Kaninlandet där de springer i gångar inne i en kulle. Precis som kaniner.

Tar man en rast och lite fika här vid bondgården kan man få besök av en vacker påfågel som spatserar runt bland besökarna.

Här finns ytterligare en souvenirbutik. 

Vi uppskattade att man inte får röka inne på djurparken, förutom på bestämda platser.

Vi jämför Borås djurpark med Ölands djurpark och Kolmårdens djurpark och kan då konstatera att Borås djurpark är den som tilltalar oss allra mest. Den är mysig, ren och väldigt vacker. Djuren ser ut att må bra och vi hade turen att komma när det fanns många djurbebsiar! Borås djurpark är också mycket lugnare än de andra två eftersom här inte finns någon nöjespark.

Vi är väldigt nöjda med vår resa!

Av: ()

Annons
Annons
Annons
Till toppen av sidan

Om Barnsemester.se

Barnsemester.se är en turistguide för barnfamiljer med tips, inspiration och information om kul barnaktiviteter, familjenöjen, evenemang och utflyktsmål med fokus på barn och familj.

Sök på aktiviteter att göra med barn utifrån dina krav och önskemål. Syftet är att förenkla för dig att hitta saker att göra med familjen under allt från korta utflykter under lediga dagar till semester längre bort.

Här finns också tips inför resan, planeringstips och massor av andra semestertips som passar dig som ska på semester med barn.

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, tips och erbjudanden.

 

© Copyright 2003 - 2024 Barnsemester.se