En nöjespark för hela familjen
Annons
Reseberättelse:

En nöjespark för hela familjen

(Sverige, Skara, Skara sommarland)

En solig och mycket varm lördag i juli besökte vi Skara sommarland. Lätt att parkera utanför entrén och för bara 50kr får man stå där hela dagen. Väl inne i parken bestämde vi att börja på "tivolidelen" då det inte skulle vara så varmt. Den här delen av parken skulle jag uppskatta passa lite yngre barn (3-9 år kanske). Det var inte så långa köer utan gick relativt snabbt att få åka. Fanns dock en attraktion "Convoy" (ungefär som farfars bilar på Liseberg) som innehöll 4 bilar. Vi stod i en kö som inte var så lång men vi väntade nog nästan 30 min. Vet inte vad det var som gjorde att den tog så lång tid men visst borde man kunna sätta in fler bilar och skynda på det hela på något sätt. Ej värd att vänta på. 

Efter tivolit gick vi vidare i parken och det finns mycket att testa och titta på framförallt när man har mindre barn runt 2-7 år. Sen var det dags för lunch och vi valde att ha med egen korv att grilla på grillplatsen. Det fanns många grillar (el) och fast det var lunchtid så var det ingen trängsel. Gott om utrymme att sitta både vid grillplatsen (inne och ute) samt stora ytor runt om i parken om man vill ha picknick. 

Vid grillplatsen finns fler attraktioner som passar för äldre barn eller vuxna och tycker det var ganska bra att ha separerat dem lite. De flesta attraktioner ingår i entrén förutom formula indycart och Imola 2000. Tror ganska många ungdomar men även vuxna gärna åker dessa så varför det är nödvändigt att ta ut en avgift på 25kr vet jag jag inte, men så är det i alla fall nu. Lite mer köer till attraktionerna för oss äldre var det och längst hade nog vattenskidåkningen. Där tog det lång tid. Det var bara en som fick åka åka på banan åt gången och innan man hade fått instruktioner hur allt funkade, hade kommit iväg och tillbaka (om man inte trillade i på vägen) så tog varje åk upp emot 10 min (om det räcker). 

På eftermiddagen var det så dags för bad... Oj vad mycket folk. Hjälp vad mycket folk. Såg mer ut som en myrstack än ett äventyrsbad. Bytte om mitt på en gångväg, försökte trycka ned våra handdukar på en liten, liten gräsyta och sen försöka få plats i bassängen. Tyvärr var det ganska läskigt att försöka ha koll på två mindre barn i detta gytter av människor. Kändes inte helt fräscht i bassängerna heller med allt folk och vad vi såg fanns det inga krav på att duscha innan man klev i. Alla människor innebar ju också väldigt, väldigt långa köer för att kunna åka rutchkanorna. Två var dessutom avstängda pga att det hänt olyckor i dem dagarna innan. Vattenparken kunde ha varit både roligare och trevligare en dag med färre människor. Nu kändes det mer som att vi badade för att barnenn gärna ville bada och att det så klart var väldigt varmt ute. 

På det stora hela tycker vi ändå att parken är bra uppbyggd. Det finns mycket att göra för stora och små. En dag är för lite för att hinna med allt så har man möjlighet och kanske vill bo på campingen som ligger i anslutning till parken så är det nog ett bra alternativ. Mitt i högsäsongen en väldigt varm dag så får man också vara beredd att armbåga sig fram om man vill bada. 

Av: ()

Annons
Annons
Annons
Till toppen av sidan

Om Barnsemester.se

Barnsemester.se är en turistguide för barnfamiljer med tips, inspiration och information om kul barnaktiviteter, familjenöjen, evenemang och utflyktsmål med fokus på barn och familj.

Sök på aktiviteter att göra med barn utifrån dina krav och önskemål. Syftet är att förenkla för dig att hitta saker att göra med familjen under allt från korta utflykter under lediga dagar till semester längre bort.

Här finns också tips inför resan, planeringstips och massor av andra semestertips som passar dig som ska på semester med barn.

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, tips och erbjudanden.

 

© Copyright 2003 - 2024 Barnsemester.se