En varm dag på liseberg
Annons
Reseberättelse:

En varm dag på liseberg

(Sverige, Göteborg, Liseberg)

Äntligen var det dags att åka till Liseberg. Vi är en familj på två vuxna och två barn på 8 och 10år som besökte parken. Vi hade prio biljetter så det betyder att vi fick gå in en och en halv timme innan själva parken öppnar. Alla karuseller är inte öppna då men de vi längtade mest efter var öppna så vi sprang så fort vi kunde och åkte Helix, Loke och Balder. Det var lite kö trots att vi kom in tidigare, men det var kanske max 20min kötid på karusellerna. Så vi hann åka dem ett par gånger innan nöjesparken fylldes av åksugna barn och vuxna. 

Liseberg passar både stora som små. Kaninlandet passar till de lite mindre besökarna och för de de större barnen och vuxna så finns många andra utmanade karuseller. Eftersom våra barn är längre än 130cm så kunde de i stort sett åka alla karuseller. Det var endsat 3st karuseller som vår minsting inte kunde åka eftersom de hade 140cm längdgräns. 

Mitt på dagen är där som mest besökare och köerna är väldigt långa till attraktionerna. Just denna dagen var det ca 30 grader, så då var det extra skönt att åka flumriden eller colorado där man blir lite blöt. 

När det var dags för lunch så valde vi att äta på Max för att vi snabbt skulle kunna återgå till karusellåkandet. På restaurangen var det väldigt rörigt och stökigt och de hade ett begränsat utbud av menyer, så det var inte världens bästa matupplevelse, men vi blev mätta och kunde fortsätta vårt karusellåkande. Där finns många andra restauranger att välja på så om man har tid så rekommenderar jag nog att kolla upp vad där finns för restaurang som passar sin familj bäst. 

Vi åkte vidare och stannade nästan till stägning. Vi märkte att det började bli lite mindre besökare ju senare det blev, så de sista timmarna var där inte alls mycket kö till karusellerna. 

Vår bästa åkupplevelse var helt klart Helix. Den älskade alla i familjen. Den är läskig på ett härligt sätt och man sitter bra i den och flyger inte runt i stolen, utan man kan bara njuta av pirret i magen. Den sämsta upplevelsen var helt klart hotell gasten. Jag tror att vi stod i kö i nästan en och en halv timme och det var knappt läskigt alls. Så dit in går vi inte nästa gång. Lite besvikna var vi även på att Valkyria inte hade hunnit öppna, för den hade vi gärna velat testa. Men det får bli ett nytt besök nästa år,och då hoppas vi att de har byggt färdigt den. 

Liseberg får i alla fall 9/10 kaniner av oss.

 

Av: ()

Annons
Annons
Annons
Till toppen av sidan

Om Barnsemester.se

Barnsemester.se är en turistguide för barnfamiljer med tips, inspiration och information om kul barnaktiviteter, familjenöjen, evenemang och utflyktsmål med fokus på barn och familj.

Sök på aktiviteter att göra med barn utifrån dina krav och önskemål. Syftet är att förenkla för dig att hitta saker att göra med familjen under allt från korta utflykter under lediga dagar till semester längre bort.

Här finns också tips inför resan, planeringstips och massor av andra semestertips som passar dig som ska på semester med barn.

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, tips och erbjudanden.

 

© Copyright 2003 - 2024 Barnsemester.se