Borås djurpark - testfamiljs uppdrag
Annons
Reseberättelse:

Borås djurpark - testfamiljs uppdrag

(Sverige , Borås , Borås djurpark)

En helt perfekt dag för vår familj. Tur med vädret hade vi också. 

En stor och fin djurpark med upp mot 35-40 olika djur, dock olika sorters apor inräknat. Inne på djurparken finns något som heter barnens zoo, där får man gå in och klappa djuren. Det finns kaniner, getter och minigrisar. Detta var väldigt uppskattat av barnen att kunna göra det. 

Vill man ta en paus från alla djuren så finns det tre olika lekplatser där barnen kan roa sig på, samt en hinder bana - inte röra markenpark, även traktorbana där man kan köra runt på en liten bana. Finns även en dinosauriepark som var uppskattat, dock av de mindre barnen. 

Finns även ett tåg som tar dig genom parken, väldigt mysigt att åka men nackdelen är att dem tar 50;- per person för att åka, mer värt 20:- /person enligt mig. 

Bra möjligheter med matställen, toppen med buffé och väldigt go mat. Förutom buffé så finns där annan mat man kan välja om så önskas. Väldigt fin utsikt, beroende på vilken restaurang man väljer kan man få utsikt mot björnarna och vargarna. 

Finns även möjlighet att ta med sig egen mat och grilla i deras grillstugor om man hellre känner för det. Eller bara sätta sig ner vid något utav deras picknickställen och njuta av dagen med en bit mat. 

I parken är det hela tiden något som händer som bl.a. Simba på scen, då får man träffa simba och hans vänner och dansa till deras egna låt. Detta var mer uppskattat av våra mindre barn. 

Förutom det så finns det program över dagen hos de olika djuren. Man kan få vara med och se när djuren släpps ut samt när djuren matas. 

Både vi vuxna och barnen tyckte om denna djurpark, fanns mycket att titta på och att göra. Djuren som både vi vuxna och barnen gillade mest var faktist aporna eftersom det var dem som var mest aktiva, många av dem andra djuren föreslog att ligga i skuggan och vila. Så ska man åka dit så välj inte en allt för varm dag då risken är att man inte kommer kunna se alla djuren. 

I sin helhet så är det en fräsch och fin djurpark som man får räkna en 1/2 - 1 heldag på. Värt att besöka. Och passar från 1 års ålder. 

Av: ()

Annons
Annons
Annons
Till toppen av sidan

Om Barnsemester.se

Barnsemester.se är en turistguide för barnfamiljer med tips, inspiration och information om kul barnaktiviteter, familjenöjen, evenemang och utflyktsmål med fokus på barn och familj.

Sök på aktiviteter att göra med barn utifrån dina krav och önskemål. Syftet är att förenkla för dig att hitta saker att göra med familjen under allt från korta utflykter under lediga dagar till semester längre bort.

Här finns också tips inför resan, planeringstips och massor av andra semestertips som passar dig som ska på semester med barn.

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, tips och erbjudanden.

 

© Copyright 2003 - 2024 Barnsemester.se