Besök i medeltiden
Annons
Reseberättelse:

Besök i medeltiden

(Danmark, Nyköping Falster, Middelaldercentret)

Vi besökte Medeltidscentret och hade en trevlig dag där. De har under högsäsong öppet 10-17, vi kom dit straxt efter kl 10. Det fanns gott om parkeringar och det var inte långt att gå från parkeringen till centret. 

Man kunde börja med att kolla på en faktafilm om medeltiden (fanns på danska, engelska och tyska). Man fick en karta och dagsprogrammet i entrén, programmet fanns också på deras hemsida, ifall man vill anpassa sin tid när man ska åka dit.

När vi var där fick man testa bågskytte. Det fanns intruktörer som visade och det var en uppbyggd bana med medeltidssaker som skulle försöka att pricka. 

Det finns en teknikbana i skogen med olika medeltidsuppfinningar som man får testa, vid varje uppfinning fanns det skyltar med text på danska, engelska och tyska med förklaringar till uppfinningen. I skogen fanns också olika berättelser om olika sägnen från medeltiden.

Kl 12 skulle katapulterna avfyras, det var ett skådespel kring det och vissa från publiken fick hjälpa till. (man pratade på danska och engelska)

Vi hade med egen matsäck, det fanns gott om bänkar för att sitta och äta eller fika. (Man kunde även hyra en kärra att ha sina saker i) Det fanns ett kafé som hade fastfood och glass till bra priser. Det fanns även en restaurang som serverade en medeltidsbuffe.

Kl 14 var det dags för dagens höjdpunkt, Riddarspelet. Det var en riddarturnering med två riddare som gjorde olika uppdrag, samla ringar, hacka lök, plocka upp från marken och även riddare mot riddare. Även här blev publiken engagerad i olika uppgifter. 

Förutom de saker som var på programmet så fanns det flera olika miljöer uppbyggda där man kunde se hur man bodde och jobbade på medeltiden, överallt var man tidsenligt klädda och visade hanterverket. 

Vi tyckte det var en intressant och lärorikdag, det fanns mycket olika saker att göra som gör att det passar för alla åldrar, det var även familjer utan barn som var där. Vi var där i ca 5 timmar och det var lagom, då det inte är så långa avstånd att gå. 

Vår 10-åring tyckt det mesta var kul, då det var många saker som man fick testa på och att man blev engagerad i riddarspelet. 

 

Av: ()

Annons
Annons
Annons
Till toppen av sidan

Om Barnsemester.se

Barnsemester.se är en turistguide för barnfamiljer med tips, inspiration och information om kul barnaktiviteter, familjenöjen, evenemang och utflyktsmål med fokus på barn och familj.

Sök på aktiviteter att göra med barn utifrån dina krav och önskemål. Syftet är att förenkla för dig att hitta saker att göra med familjen under allt från korta utflykter under lediga dagar till semester längre bort.

Här finns också tips inför resan, planeringstips och massor av andra semestertips som passar dig som ska på semester med barn.

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, tips och erbjudanden.

 

© Copyright 2003 - 2024 Barnsemester.se