Besök på Guldborgsund Zoo och Botaniske Have
Annons
Reseberättelse:

Besök på Guldborgsund Zoo och Botaniske Have

(Danmark, Nyköbing Falster, Guldborgsund Zoo och botaniske have)

köttätande växter

pingviner

rosor

Det var en varm och solig dag som vi besökte Guldborgsund Zoo som ligger på danska ön Falster. Djurparken är ganska liten och har även en botanisk trädgård med fantastiska rosor som doftade underbart när vi var på besök. 

Vi var två vuxna och en sjuåring. Sjuåringen älskar djur och var full av förväntan. Det fanns bland annat ståtliga storkar, spanande surikater och lunkande renar som fångade 7 åringens intresse. Det som även var av intresse var pingvinerna som gillade att dyka i sin bassäng. Det fanns även ett häng med bland annat kängerus som besökare får gå in i och gå på en stig och på så sätt komma närmre djuren. Hänget med döskalleaporna lockade många besökare eftersom aporna var nyfikna och satt och spanade ut på besökarna. 

 

Det fanns en Dino-park med några dinosaurie-skulpturer utplaserade men delar av området var avspärrat pga getingar. Det gällde även ett område med sandlådor som fått invassion av getingar. 

I anslutningen till Dino-parken så fanns det en vulkan som fick "utbrott" i form av rök med jämna mellanrum. Det lockade nyfikna barn. 

Förutom det så fanns det ett stort lekområde med klätterställningar och en linbana som var väldigt uppskattad både av vår sjuåring och av andra barn som besökte djurparken. 

Det fanns väldigt fina planteringar i den botaniska trädgården med rosor och det som sjuåringen fascinerades av var de köttätande växterna och det fascinerade även oss vuxna. 

En av favoriterna var barnens zoo där man fick gå in och klappa djur. Det var bland annat getter och ponnysar som barnen (och även de vuxna) fick klappa. Dock saknade jag djurskötare på plats inne i hänget. Och jag tror inte att vi stötte på någon djurskötare i parken alls. Lite färgad av andra djurparker så är vi vana med att det finns personal på plats som ser till att allt går rätt till och som även informerar om djuren och svarar på eventuella frågor. 

Vi hittade bara två ställen som sålde glass och tyvärr så var glassen nästan slutsåld på grund av det varma vädret. Men det viktiga var att det lekande barnet fick svalka sig. 

Det fanns inga matställen inne på djurparken så det kan vara ide att ta med en picknick korg. Runt om i parken fanns det flera bra ställen att sätta sig med bord och stol för att inta sin medhavda mat. 

Det var som sagt en liten park som passar bäst för mindre barn och man hinner uppleva allt på en dag.

Och ett litet komihåg - ta med picknick.


Av: ()

Annons
Annons
Annons
Till toppen av sidan

Om Barnsemester.se

Barnsemester.se är en turistguide för barnfamiljer med tips, inspiration och information om kul barnaktiviteter, familjenöjen, evenemang och utflyktsmål med fokus på barn och familj.

Sök på aktiviteter att göra med barn utifrån dina krav och önskemål. Syftet är att förenkla för dig att hitta saker att göra med familjen under allt från korta utflykter under lediga dagar till semester längre bort.

Här finns också tips inför resan, planeringstips och massor av andra semestertips som passar dig som ska på semester med barn.

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, tips och erbjudanden.

 

© Copyright 2003 - 2024 Barnsemester.se