Fantastisk dag på Givskud Zoo
Annons
Reseberättelse:

Fantastisk dag på Givskud Zoo

(Danmark, Givskud Zoo)

Vi, min familj som består av en mamma en pappa och tre barn i åldrarna 13, 9 och 4 år hade fått glädjen att testa Givskud zoo i Danmark.

Alla var förväntansfulla. På morgonen förberedde vi fika och matsäck. Det är alltid bra att ha med sig lite proviant så man kan ta lite pauser. Just den här sommar ( -18) är ju väldigt varm så mycket vätska fick också följa med.

Vi bodde ca 2 mil ( på vorbasse camping) från zooet så vi gav oss iväg så vi var där när det öppnade. När vi väl kom fram så ringlade bilkön lång. På Givskud zoo kan man både gå och åka bil runt. En sträcka går man och en kan man ta med bil. Vi ville slippa kön så vi valde att gå in.

Det gick mycket smidigt att " komma in" . Ingen kö. Kan tipsa om att ta en skrinda/ vagn när ni kommer in. Perfekt för matsäck och trötta barn?

Det var så fint och luftigt i parken. Det var mycket folk i omlopp men det upplevdes aldrig så. Alla mina barn gillar djur och är fascinerande av djur så detta var ju paradiset. Det fanns verkligen allt. Allt från marsvin till flodhästar apor, vargar uttrar lejon elefanter giraffer strutsar papegojor mm Och just att det var så stort och luftig gjorde att det aldrig kändes som det var mycket folk. Vi kunde se djuren och i vissa fall klappa dom.

Jag vill även ge ett stort plus för dinusarieparken. Så intressant och välgjord. Och verklighetstrogen. Hela parken är verkligen en dröm för barn och barnfamiljer om man gillar djur och lek . Det fanns även många platser där barnfamiljer kunde sitta och pausa och även mycket lekplatser anpassade för olika åldrar.

Vill man inte ta med egen mat finns givetvis möjlighet att köpa mat på plats samt dryck och glass. Vi köpte glass och 2 kulor kostade 32 dkr. Det finns möjlighet att åka safaribuss runt i parken. Vi är så nöjda över vår dag på Givskud zoo.

Av: ()

Annons
Annons
Annons
Till toppen av sidan

Om Barnsemester.se

Barnsemester.se är en turistguide för barnfamiljer med tips, inspiration och information om kul barnaktiviteter, familjenöjen, evenemang och utflyktsmål med fokus på barn och familj.

Sök på aktiviteter att göra med barn utifrån dina krav och önskemål. Syftet är att förenkla för dig att hitta saker att göra med familjen under allt från korta utflykter under lediga dagar till semester längre bort.

Här finns också tips inför resan, planeringstips och massor av andra semestertips som passar dig som ska på semester med barn.

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, tips och erbjudanden.

 

© Copyright 2003 - 2024 Barnsemester.se