Ett familjebesök på Möns Klint och Geocenter
Annons
Reseberättelse:

Ett familjebesök på Möns Klint och Geocenter

(Danmark, Stege, Geocenter Möns Klint)

Utsikt på väg ner till fossilstranden

Nere på stranden

Geocenter på Möns Klint är en upplevelse för er som är intresserade av vart vi kommer ifrån, hur jorden formats med tiden och vad som påverkat längs vägen. 

Vägen till Möns Klint är vacker med mycket natur och ligger längs ut på en udde vilket innebär många små, krokiga vägar. Väl framme finns gott om parkeringar, fikaplatser för medhavd mat alt på caféet. Geocenter ligger på bottenvåningen i en imponerande stor byggnad på toppen av klinten. 

Inne på Geocenter finns många upplevelser för stora och små. Interaktiva, informativa, synintryck, känselupplevelser, filmer, något för alla. Här finns en verkstad för tillverkning av bla fossiler, VR-glasögon för en interaktiv upplevelse, 3D-film där man blir ett med dinosaurier, här finns Danmarks första dinosaurie, massor med fossiler och förklaringar var de kommer från, mm. 

Här kan man lätt spendera några timmar. Nytt är också att där finns arrangerade utomhusaktiviteter. Du kan låna en mountainbike och få en guidad tur, det finns en klätter/svävarbana i skogen och du kan följa med en guidad tur till fossilstranden. 

Efter Geocenter tog vi en egen tur ner till fossilstranden. 213 meter ner för många trappor nådde vi den vita kalkstranden med sten och fossil. 

Oavsett om du är ett yngre eller äldre barn eller om du är vuxen så är detta en dag du kan fylla med spännande upplevelser. Trapporna ner till stranden kan vara tuffa på återresan och är inte för alla. 

Av: ()

Annons
Annons
Annons
Till toppen av sidan

Om Barnsemester.se

Barnsemester.se är en turistguide för barnfamiljer med tips, inspiration och information om kul barnaktiviteter, familjenöjen, evenemang och utflyktsmål med fokus på barn och familj.

Sök på aktiviteter att göra med barn utifrån dina krav och önskemål. Syftet är att förenkla för dig att hitta saker att göra med familjen under allt från korta utflykter under lediga dagar till semester längre bort.

Här finns också tips inför resan, planeringstips och massor av andra semestertips som passar dig som ska på semester med barn.

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, tips och erbjudanden.

 

© Copyright 2003 - 2024 Barnsemester.se