Nervkittlande höghöjdsbana i vacker miljö
Annons
Reseberättelse:

Nervkittlande höghöjdsbana i vacker miljö

(Danmark , Gavnö, Gavnø Slot)

Vi åkte tre vuxna med fyra barn i åldrarna 4-12 i två bilar från Trelleborg - det tog lite drygt 1,5 timme över bron och söderut i Danmark.

Vi anlände till Gavnö strax efter 10 och började med klättringen. Väl där insåg vi att en av de vuxna och 10 åringen var höjdrädda så dom gick bara upp på första banan. Den minsta som är 4 år var lite för liten för att kunna nå pinnarna på banan så hon gick också ner igen, men det gjorde inte så mycket för det finns fina stora  lekplatser och ett ölbryggeri att titta på så dom roade sig med det och fika medan vi klättrade vidare.

Jag och 12 åringen gick alla banorna. Det finns olika nivåer 2 banor som man börjar med och lär sig tekniken som de minsta stannar på, 2 banor för de lite större upp till 8-9 år och sedan, en högre för äldre barn och vuxna och den högsta som är svårast. Jag och tolvåringen gjorde alla banorna och den högsta banan bjöd verkligen på utmaningar.

När vi klättrat klart, man kan pausa när man vill under dagen, så gick vi in i slottsparken och gick runt och filade lite. Mycket vackert med ett fjärilshus och stor lekplats.

När vi var klara så handlade vi lite i närmsta stad och sedna provade vi campingen Enö som man rekommenderar på Gavnös hemsida. En supermysig camping alldeles vid havet, med en liten marknad utanför och en fin strandpromenad.

Man kan lätt göra höghöjdsbanan och slottet på en dag och sedna åka hem igen - men vi hade lovat våra barn camping så då gjorde vi det. Kan tillägga att flera dagar efter hade jag rejäl träningavärk i armarna och benen. Kan verkligen rekommendera detta om man har aktiva barn. 

Av: ()

Annons
Annons
Annons
Till toppen av sidan

Om Barnsemester.se

Barnsemester.se är en turistguide för barnfamiljer med tips, inspiration och information om kul barnaktiviteter, familjenöjen, evenemang och utflyktsmål med fokus på barn och familj.

Sök på aktiviteter att göra med barn utifrån dina krav och önskemål. Syftet är att förenkla för dig att hitta saker att göra med familjen under allt från korta utflykter under lediga dagar till semester längre bort.

Här finns också tips inför resan, planeringstips och massor av andra semestertips som passar dig som ska på semester med barn.

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, tips och erbjudanden.

 

© Copyright 2003 - 2024 Barnsemester.se