Skara sommarland
Annons
Reseberättelse:

Skara sommarland

(Sverige, Skara, Axvall, Skara sommarland)

Barnpool

Vy över poolområdet

Omålad fasad

Jag besökte Skara sommarland på en av sommarens varmaste dagar. Jag åkte tillsammans med min man och våra fyra barn i åldrarna 5,9,11 och 13 år. Vi hade planerat att spendera den mesta tiden vid poolerna eftersom det skulle bli så varmt, tyvärr var det många andra som hade samma tanke eftersom det var ganska trångt både i vattnet och på land. Det första som slog mig var att vattnet inte var fräscht. Det luktade unket och det var en del gräs i det, detta påpekade även de tre äldre barnen. Senare besökte vi även den pool som är tänkt för de allra minsta badgästerna, men om jag hade haft med mig en liten bebis hade jag inte badat med den där. Vattnet i poolen var grönt och runt om kanten var det lera som låg, se bild,dock är bilden tagen dagen efter så leran runt kanten har städats bort. Den minsta i familjen testade dock vattenrutchkanorna som fanns i poolen men med en stor besvikelse eftersom hen inte kanade i dem utan fick ta fart och knuffa sig fram i dem. De större barnen var nöjda med de andra poolerna som fanns och åkte även en del av de rutchkanor som fanns, de hade testat fler om det inte hade varit så långa köer till dem. Mitt på dagen tog vi en paus från badlandet för att åka lite attraktioner som låg utanför poolområdet. de större barnen gillade de med lite mer fart i och den minste blev ju självklart besviken när inte hen fick åka med dem. Tänk på längden när ni ska åka dit, bättre att vänta något år för att ha den rätta längden på barnen om de vill åka attraktioner, eftersom det inte alls fanns många till de mindre.

Gågatan hade de målat och fräschat till inför säsongen, dock tycker jag att de kunde ha gjort det ordentligt när de ändå har engagerat sig att göra det, de hade inte målat alla sidorna på byggnaderna, se bild.

Vi upplevde Skara sommarland som ett dyrt resmål i jämförelse med andra utflyktsmål, skulle man spela på chokladhjul så kostade det 35:- i jämförelse med Lisebergs 20:-, även maten var förhållandevis dyr.

Av: ()

Annons
Annons
Annons
Till toppen av sidan

Om Barnsemester.se

Barnsemester.se är en turistguide för barnfamiljer med tips, inspiration och information om kul barnaktiviteter, familjenöjen, evenemang och utflyktsmål med fokus på barn och familj.

Sök på aktiviteter att göra med barn utifrån dina krav och önskemål. Syftet är att förenkla för dig att hitta saker att göra med familjen under allt från korta utflykter under lediga dagar till semester längre bort.

Här finns också tips inför resan, planeringstips och massor av andra semestertips som passar dig som ska på semester med barn.

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, tips och erbjudanden.

 

© Copyright 2003 - 2024 Barnsemester.se