Testfamilj Åbergs Museum
Annons
Reseberättelse:

Testfamilj Åbergs Museum

(Sverige, Bålsta, Åbergs Museum)

En varm sommardag åkte vi till Åbergs Museum, spända inför besöket. Fyra barn på 6,8,10 och 12 år och så två föräldrar. 

Barnen fastnade redan vid kossorna utanför innan vi tillslut kom in. För att roa barnen fanns två olika aktiviteter inne i museet. Dels detaljer från bilder/föremål ellee frågor att besvara. Även frågor för de vuxna finns, det var uppskattat hos oss vuxna och bland barnen. Vi fick en del ny kunskap och vi tittade mer noggrant igenom hela utställningen. Många skratt, nostalgi och uppskattning. Barn som slutför uppgifterna får välja ett vykort/bild, de valde noga sina favoriter och det bästa av allt var att L. Åberg kom dit så barnen fick sina vykort signerade! 

I kojan ville barnen aldrig sluta leka, de roade alla fyra och vi hade kunnat stanna timmavis till. Så inbjudande för lek, men värmen gjorde sitt och badet lockade.

Ett bra utbud av lunch, som var välbesökt av andra än museumets besökare, fika och KRAV glass. Vi fikade och åt glass, fin innergård med både sol/skugga och väldigt god fika.

Fräscha toaletter och trevlig personal. Ett stort plus för en rolig lekpark utomhus och picknickbord. Ett fint och trevligt utflyktsmål, ett plus är om barnen läst Kalle/Musse (och sett sällskapsresan) men inget måste, besöket blir trevligt och uppskattande ändå. Vår 12-åring uppskattade museumdelen väldigt mycket och 6 åringen föredrog Kojan mest.

Av: ()

Annons
Annons
Annons
Till toppen av sidan

Om Barnsemester.se

Barnsemester.se är en turistguide för barnfamiljer med tips, inspiration och information om kul barnaktiviteter, familjenöjen, evenemang och utflyktsmål med fokus på barn och familj.

Sök på aktiviteter att göra med barn utifrån dina krav och önskemål. Syftet är att förenkla för dig att hitta saker att göra med familjen under allt från korta utflykter under lediga dagar till semester längre bort.

Här finns också tips inför resan, planeringstips och massor av andra semestertips som passar dig som ska på semester med barn.

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, tips och erbjudanden.

 

© Copyright 2003 - 2024 Barnsemester.se