Testfamilj - Borås Djurpark
Annons
Reseberättelse:

Testfamilj - Borås Djurpark

(Sverige, Borås, Borås Djurpark)

Efter en otroligt varm sommar, med många dagar på stranden, vaknade vi med moln på himlen 23/7-18 Jippi! Vi bestämde oss på en gång, att idag är det perfekt väder för ett besök på Borås Djurpark! Vi packade med oss matsäck, mycket vatten och åkte iväg! Väl framme så hade det redan hunnit bli 25 grader, men fortfarande molnigt! Vi var på plats när de öppnade och våra barn 10 och 3 1/2 år, ville börja med att gå den långa bron, som leder fram till savannen! Tyvärr så stod både giraffer och elefanter inomhus på grund av osämja, men detta gav oss möjlighet att se dem på riktigt nära håll istället! Parken är jättebra uppbyggd, med en promenadslinga, som leder fram till samtliga djur! Många lekplatser på vägen, som ger barn med mycket spring i bena lite paus från alla djur! Toppen, med flera restauranger längs promenadslingan, för den som inte orkar packa ner egen mat, men kan rekommendera grillhusen, jättesmidigt! Det fanns oxå små kiosker längs vägen, där vi kunde vila benen och stilla suget efter kaffe och glass! Tror vi lyckades se samtliga parkens djur, förutom lodjur och vargarna som hade valpar! Vi hade turen att få se de söta små lejonungarna, som lekte precis framför oss! Parken är supermysig, i slutet av parken finns en jättestor lekplats för både stora och små barn! Vår 3 1/2 åring älskade vattenleken, detta kräver dock att vädret är hyffsat! Såg några, som till och med packat med badkläder! I slutet ligger oxå Barnens Zoo, där man får gå in och klappa grisar och getter, mycket uppskattat! Barnen ville gärna åka tåget som gick genom parken, så vi hoppade på tåget, men priset var lite väl högt, för det man fick, men vi hade två nöjda barn! Det bästa med parken enligt vår dotter på 3 1/2 år, var zebrorna, aporna och mini grisarna, som man fick gosa med! Vår son 10 år, tyckte bäst om lekplatsen, där man kunde pumpa vatten och lasta timmerstockar (10 kr)! Parken passar för alla åldrar, men jag tror barnen bör vara över 3 år, för att förstå och få ut så mycket som möjligt av besöket! Kan varmt rekommendera ett besök här, men planera in en heldag för detta utflyktsmål, det finns mycket att se i parken!

Av: ()

Annons
Annons
Annons
Till toppen av sidan

Om Barnsemester.se

Barnsemester.se är en turistguide för barnfamiljer med tips, inspiration och information om kul barnaktiviteter, familjenöjen, evenemang och utflyktsmål med fokus på barn och familj.

Sök på aktiviteter att göra med barn utifrån dina krav och önskemål. Syftet är att förenkla för dig att hitta saker att göra med familjen under allt från korta utflykter under lediga dagar till semester längre bort.

Här finns också tips inför resan, planeringstips och massor av andra semestertips som passar dig som ska på semester med barn.

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, tips och erbjudanden.

 

© Copyright 2003 - 2024 Barnsemester.se