Kalla kriget och underjordiska gångar en varm sommardag
Annons
Reseberättelse:

Kalla kriget och underjordiska gångar en varm sommardag

(Danmark, Stevn, Koldkrigsmuseum Stevnsfort)

I underjorden

Man bör förboka sitt besök för att vara säker på att komma med på en rundvandring och få möjlighet att komma ner i de underjordiska gångarna. Ett praktiskt tips är att ta med en tröja då det endast är ca 12 grader i gångarna som ligger på 18 meters djup. Skulle man missa detta så har de filtar att låna ut i informationsdisken. Vi var där en mycket varm sommardag så bara det att komma ner i kylan under jorden mitt på dagen var uppfriskande. Guiden var mycket väl påläst och kunde en mängd intressanta och roliga anekdoter om fortet som uppskattades av alla. Guiden talade danska men var angelägen om att alla skulle höra och förstå och gjorde sim omaket att tala extra långsamt för den svenska publiken. Jag var där med min man och barn på 6 och 8 år, samt en annan svensk familj. Min man är mycket intresserad av andra världskriget och uppskattade besöket väldigt mycket, det samma gäller min son på 8 år. Han är inne i en vurm för allt vad vapen och soldater heter och tyckte det var hur coolt som helst att få se bomber, stora radar, komma in i en riktig stridsvagn och få känna på missilerna och spakarna. När vi sedan kom ner i bunkern tyckte även min dotter på 6 år att det var spännande. Hon uppskattade att få gå där nere i mörkret, delvis i dimma från fukten från havet. Speciellt coolt var det för oss alla i familjen att komma in i ledningscentralen som på sin tid var toppmodern. Barnen gillade att ratta runt på datorerna och ringa i de gamla telefonerna och vi vuxna insöp atmosfärwn av spänning som fanns kvar här feån kalla krigets dagar. Den lilla butiken som finns i informationscentret var en dröm för sonen på 8 år. Han ville ha det mesta och i ärlighetens namn var det bra kvalitet till helt ok priser. De säljer även något att dricka och lite snacks men för att fika i samband med besöket åkte vi till Stevns Klint, det kostar 40 kr att parkera här men utsikten är tjusig och det finns lekplats, toalett, glass, fika och matställe här. I närområdet finns även Faxe Geomuseum där man kan gå på fossiljagt i kalkbrottet, även detta var något som min familj tyckte var toppen (vi hittade en snigel fossil J). Dessa tre besök kan man enkelt kombinera på en heldagsutflykt.

 

Av: ()

Annons
Annons
Annons
Till toppen av sidan

Om Barnsemester.se

Barnsemester.se är en turistguide för barnfamiljer med tips, inspiration och information om kul barnaktiviteter, familjenöjen, evenemang och utflyktsmål med fokus på barn och familj.

Sök på aktiviteter att göra med barn utifrån dina krav och önskemål. Syftet är att förenkla för dig att hitta saker att göra med familjen under allt från korta utflykter under lediga dagar till semester längre bort.

Här finns också tips inför resan, planeringstips och massor av andra semestertips som passar dig som ska på semester med barn.

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, tips och erbjudanden.

 

© Copyright 2003 - 2024 Barnsemester.se