Testfamilj - Fårup
Annons
Reseberättelse:

Testfamilj - Fårup

(Danmark, Blockhus, Fårup Sommerland)

Taggade!

Weeeiii...

Ojoj!

Jag är lika rädd som jag ser ut!

Wow, vilket sommarland!
Vi var på plats strax innan sommarlandet öppnade, jag, min sambo och våra tre grabbar på 10, 12 och snart 15 år. Perfekt att kunna parkera inne i parken och ha tillgång till extrakläder, matsäck, badkläder mm i bilen.
Vi började våran heldag med att åka karuseller och bergochdalbanor. Hade förväntat mig att åkattraktionerna skulle vara mer inriktade till yngre barn, men oj så fel jag hade. Det fanns en hel del roligt även för större barn.
Förutom åkattraktioner fanns det gott om lekplatser, studsmattor, grillplatser, skuggplatser och picknickytor att äta medhavd mat på. Rent och fräscht, man behövde aldrig leta efter en papperskorg att göra sig av med sina sopor - fanns typ överallt! Såväl (gratis)toaletter och även vattenskålar för hundar i alla dess storlekar.
Det fanns även ett stort utbud av restauranger, kiosker och små butiker. Normala "park-priser" (inte billigt men heller inga överpriser).
SUPERTREVLIG och engagerad personal, i såväl kiosken, dom som skötte attraktionerna eller som städade toaletterna mfl. - alla var lekfulla och glada.
Jag blev förvånad över hur stort Fårup var och man fick aldrig känslan över att det var trångt eller mycket folk som man ofta kan få under högsommaren och semestern på andra parker/tiovolin. Givetvis var det kö på vissa attraktioner, men även i kön fanns det gott om plats.
Efter att vi ätit våran medhavda lunch var det dags att bege sig mot vattenlandet. Även där stora ytor men dessvärre var alla solstolar upptagna - kan ha berott på att det var en kanondag med strålande sol och närmare 30 grader - mycket folk och lite lite längre köer.
Roliga rutchkanor, cool vågmaskin och även här rent och fräscht. Ordentligt med personal/badvakter som var enkla att se och även dom var engagerade och busiga.
Något trångt i omklädningsrummen och söligt på golven, men inget som störde helhetsupplevelsen.
Vi hade tänkt spendera resten av dagen i vattenlandet, men grabbarna ville fortsätta åka bergochdalbanor och så fick det bli efter ca 2 timmar i rutchkanorna.
Efter ungefär sex timmar var vi tvugna att åka för att hinna med båten hem till Sverige igen. (Fårup ligger ca en timmes bilresa från Fredrikshamn och finns att hitta i flera navigationsappar.)
Två dagar hade förmodligen behövts i parken. Vi hann inte spela äventyrsgolf eller åka tåget som tuffade runt i hela parken och grabbarna hade nog velat åka ännu mer vattenrutchkanor och bergochdalbanor.
Nu har vi en anledning att komma tillbaka nästa år! :)
Vi alla fem rekommenderar Fårup sommarland!
 

Av: ()

Annons
Annons
Annons
Till toppen av sidan

Om Barnsemester.se

Barnsemester.se är en turistguide för barnfamiljer med tips, inspiration och information om kul barnaktiviteter, familjenöjen, evenemang och utflyktsmål med fokus på barn och familj.

Sök på aktiviteter att göra med barn utifrån dina krav och önskemål. Syftet är att förenkla för dig att hitta saker att göra med familjen under allt från korta utflykter under lediga dagar till semester längre bort.

Här finns också tips inför resan, planeringstips och massor av andra semestertips som passar dig som ska på semester med barn.

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, tips och erbjudanden.

 

© Copyright 2003 - 2024 Barnsemester.se